Moniosaaja Finnpelti SafanDarley-levykoneilla entistäkin monipuolisempi

Finnpelti-nimi kuvaa tämän Sastamalassa toimivan yrityksen kyvykkyydestä vain pienen osan, sillä palveluvalikoima kattaa erittäin monipuolisen kattauksen teräsosaamista ohutlevyistä aina raskaampiin metallitöihin höystettynä yrityksen omilla tuotteilla. Viimeisimpänä kehitysaskeleena tämä perheyritys hankki SafanDarleyn levyleikkurin ja hybridisärmäyspuristimen laajentamaan levypuolen tarjontaa entistäkin monipuolisemmaksi.

Toisen polven finnpeltiläiset myynnin ja markkinoinnin tehtävissä toimiva Satu Kunnari ja tuotantopäällikkö Sami Karimäki sekä koneen toimittaneen Machineryn Kalle Louhimo huhtikuussa tuotantoon saadun SafanDarley E-Brake 300T -hybridi­särmäyspuristin äärellä. – 300 tonnin puristus­voima tuo kaivattua lisävoimaa särmäystöihin. Servokäyttöisenä koneena SafanDarley on myös erittäin tarkka, kertoo Sami Karimäki.

Nopeus Finnpelti Oy:n toimituksissa sinetöidään omalla kuljetuskalustolla, jonka yhden jakeluauton kyljessä kiteytetään yrityksen osaaminen pilke silmäkulmassa osuvasti: ”Luulemme osaavamme…koneistuksen…levytyöt…pintakäsittelyn…katto- ja peltituotteet…hitsauksen…”. Tukijalkoja yrityksellä on siis poikkeuksellisen paljon ja pisteenä iin päälle ovat yrityksen omat tuotteet lumisäleiköt, rankajärjestelmät, vetotasot, katto- ja peltituotteet sekä jakkarat ja kalusteet. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Vammalan keskustassa sijaitseva LVI-myymälä ja sen kaksi asentajaa. Tästä kokonaispaketista muodostuu noin 4 miljoonan euron liikevaihto.

Rakennuspeltitöillä lähdettiin liikkeelle vuonna 1992 ja nykyisellä yhtiömuodolla olemme toimineet vuodesta 1999. Vuosien varrella palveluvalikoima on laajentunut peltitöistä pala palalta kohti nykyistä tarjontaa ja tänä päivänä olemme tällainen ”metallialan sekatavarakauppa”, naurahtaa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Seppo Karimäki.

Kaikkea metallista oman maalaamon pinnoittamana

Käytännössä teemme pajatöinä kaikkea metallista: rakennuspeltiosia ja kattoprofiileita erittäin monipuolisella konekalustollamme sekä metallin alihankintaa. Alihankkijana meillä onkin tarjota lähes kaiken kattava konekattaus: levyleikkurit, laser- ja vesileikkauskoneet, särmäyspuristimet ja koneistuksen puolella koneistuskeskukset, sorvit ja uusimpana myös lankasaha. Tällä laajalla arsenaalilla kykenemme palvelemaan ainevahvuuksissa 0,1 mm:stä 100 mm:iin saakka. Myös hitsauksen puolella on hyvä konekanta aina robottihitsausta myöten. Oma pulverimaalaamomme kruunaa kokonaisuuden. Kun kaikki tämä osaaminen on omissa käsissämme, pystymme erittäin nopeisiin toimituksiin valmiiksi kokoonpantuja tuotteita myöden etenkin, kun pystymme toimittamaan tilaukset asiakkaillemme omalla kuljetuskalustollamme. Koska tekeminen tapahtuu täällä 4000 m2:n toimitiloissamme oman valvonnan alla, voimme olla varmoja myös laadusta, jolloin eri tuotantomenetelmillä valmistetut osat sopivat varmasti mittatarkkoina toisiinsa. Toimitusvarmuudestamme ja laadustamme olemmekin saaneet kehuja asiakkailtamme, kertoo yrityksessä toista polvea edustava Sami Karimäki.

Panostamme myös valtavirrasta poiketen paljon omaan materiaalivarastoon, jonka ansiosta kykenemme reagoimaan lyhyellä aikajänteellä nopeisiinkin asiakastarpeisiin.

Osaavat ammattilaiset

Poikkeuksellisen laaja teräsosaaminen on kerryttänyt Finnpelti Oy:lle satojen asiakkaiden asiakaspohjan, joita palvellaan 18 ihmisen voimin. – Meillä on paljon pitkiä työsuhteita ja tällä porukalla on rautainen ammattitaito sekä paljon venymiskykyä takaamaan joustavan asiakaspalvelun, kehuu tuotantopäällikkö Sami Karimäki.

Finnpelti Oy:n omaa tuotevalikoimaa edustavat EUR- ja FIN-kuormalavojen varastoinnissa käytettävät galvanoidusta teräksestä valmistetut vetotasot.

Lisää kyvykkyyttä SafanDarleyn levytyökoneilla

Finnpelti Oy:n tuotannosta löytyy erittäin monipuolisen konearsenaalin joukosta myös monia erikoiskoneita. Muun muassa peltiosien valmistukseen löytyy jopa automatisoitu, juuri Finnpelti Oy:n tarpeisiin räätälöity tuotantolinja.

Myös uusimmat yrityksen koneet, SafanDarleyn levyleikkuri ja hybridisärmäyspuristin räätälöitiin Karimäen perheyrityksen tarpeita vastaaviksi. – SafanDarleyn koneet räätälöidään aina asiakaskohtaisesti tämän hollantilaisvalmistajan satojen eri konekohtaisten varioimismahdollisuuksien mahdollistama. Konekoko on ainoa ominaisuus, mitä servomalleissa ei voida räätälöidä, valaisee koneet Finnpelti Oy:lle myynyt Machineryn Kalle Louhimo.

Louhimo saa paljon kiitosta Karimäiltä, sekä isältä että pojalta. – Näitä koneita hankittaessa kaikki merkit kartoitettiin ja Kalle koneiden myyjänä sai perusteltua SafanDarley-koneiden tarkkuudet. Eivät nämä sektorinsa halvimpia koneita ole, mutta olemme tehneet paljon Louhimon Kallen kanssa kauppaa ja hänen toimintansa on vakuuttanut meidät: Kalle ei jätä koskaan pulaan, aina on saatu häneltä tarpeen tullen apuja – oli sitten mikä vuorokauden aika tahansa.

Täyssähköisen SafanDarley MShear -levyleikkurin nopeus vakuutti meidät. SafanDarlin E-Brake 300T -hybridisärmäyspuristin tuo meille 300 tonnin koneena lisää voimaa ja servotoimisuuden ansiosta myös tarkkuutta taivutustöihimme, mikä lisää edelleen kyvykkyyttämme mittatarkkojen osien valmistajana, arvioi Sami Karimäki.

Levyleikkurit alkavat olemaan tänä päivänä yhä harvinaisempia investointikohteita mm. laserleikkauskoneiden yleistyessä. – Mekaaninen levyleikkaus tulee monessa kohtaa halvemmaksi kuin laserleikkaus. Siksi panostamme edelleen myös siihen ja halusimme vahvistaa tätä sektoria edelleen SafanDarleyllä, perustelee Sami Karimäki.

Finnpelti Oy:n uusi SafanDarleyn särmäyskone on varustettu mm. laserkulmavalvonnalla sekä automaattisella etutuella. Uudessa levyleikkurissa on puolestaan purkupaikkoja eteen, taakse tai suoraan alle.

Finnpelti Oy:n toinen SafanDarley-uutuus on MShear-levyleikkuri, jossa purkupaikkoja on eteen, taakse tai suoraan alle.

Uskallettu panostaa investointeihin

Työntekijöillämme on poikkeuksellisen laaja ammattiosaaminen kattaen koko metallialan kirjon. Tämä osaaminen saadaan täysimääräisesti hyödynnettyä vain monipuolisella ja alojensa kärkeä edustavilla koneilla. Olemmekin koko ajan menneet eteenpäin ja uskaltaneet investoida koneisiin. Tekeminen on mukavaa, kun on hyviä koneita millä tehdään, Sami Karimäki sanoo.

Uusia tuulia

Korona-aika on nipistänyt Finnpelti Oy:n liikevaihdosta kymmenisen prosenttia, mutta tulevaan yritys katsoo varsin positiivisin silmin. – Kehitämme edelleen toimintaamme suunnitelmallisesti, pikkuhiljaa eteenpäin. Sukupolvenvaihdosprosessi on ollut jo jonkin aikaa käynnissä ja se viedään harkituin askelein suunnitelman mukaisesi maaliin, sanoo Seppo Karimäki.

Kesällä yrityksessämme koittaa uusi vaihe, kun ensimmäinen talon ulkopuolelta tuleva toimitusjohtaja aloittaa tehtävissään. Meillä on vielä paljon potentiaalia ja konekapasiteettia käytettävissämme ja muun muassa uuden toimitusjohtajan aloittaessa tehtävissään on tarkoitus potkia asioita taas eteenpäin, päättää tuotantopäällikkö Sami Karimäki.

 

Uutinen on julkaistu alunperin 28.5. Eurometallissa, kirjoittajana Petri Kuhlman.

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen