Finnpelti laittoi lastun lentämään

Sastamalassa toimiva Finnpelti Oy on perinteikäs ohutlevyn käsittelijä, ja tänä päivänä muutakin. Nyt myös lastut lentävät, sillä yritys laajensi hiljattain palettiaan koneistukseen. Samassa yhteydessä hankittiin useampiakin koneita, yhtenä niistä Hyundai-Wian uutuuskoneistuskeskus KF5600.

Finnpelti on laajentanut toimintaansa ohutlevyn käsittelyn lisäksi myös koneistukseen. Hyundai-Wian KF5600-koneistuskeskus on tuore hankinta. Koneistamassa Juha-Pekka Koivula.

Finnpelti Oy on sastamalalainen vuodesta 1999 toiminut yritys, joka perustaa toimintansa ohutlevytuotteiden käsittelyyn ja kokoonpanoon. Yritys syntyi vuonna 1992 aloittaneen SK-Peltipalvelun laajentaessa alihankintaan.

Yritys valmistaa omina tuotteinaan kattoprofiileja, peltikattotuotteita ja myös esimerkiksi varastojärjestelmien vetotasoja. Alihankintatöinä tehdään laserleikkaus- ja jauhemaalaustöitä, särmäystä, hitsausta ja kokoonpanoa.

Yrityksen asiakkaina on niin peltisepänliikkeitä kuin rakennus- ja metalliteollisuuttakin. Tuotteita tehdään yksittäiskappaleista tuhansien sarjoihin. Konekanta on jalostunut vahvaksi ohutlevyn käsittelyn eri alueille.

”Laatu ja palvelunopeus ovat toiminnassamme keskeiset asiat, niihin panostamme erityisesti”, sanoo toimitusjohtaja Seppo Karimäki.

Kehitystä kokonaispalveluun

Parhaillaan Finnpelti muovaa toimintaansa osin uusille urille.

Kesän mittaan yrityksen toimenkuva on laajentunut ohutlevyn käsittelyn lisäksi myös koneistustoimintoihin.

”Kehitämme kokonaispalvelua. Tuotteet monimutkaistuvat ja koneistuksille on kasvavaa tarvetta. Samaan aikaan nopeuden merkitys korostuu. Haluamme vastata kehitykseen ja tarjoamme paletistamme koko tuotantoketjun myös koneistusten osalta. Se takaa asiakkaille nopean kokonaispalvelun”, Karimäki sanoo.

Finnpelti Oy:n lastuavan puolen palvelujen tarjonta sai osuvan alun, kun yritykselle tarjoutui alkukesästä mahdollisuus ostaa paikallisen pitkän linjan alan veteraanin ja eläköitymisen vuoksi toimintaansa lopetelleen NH-Koneistuksen koneet. Ne siirrettiin kaupan myötä kesällä Finnpelti Oy:n tuoreeseen laajennushalliin Sastamalan Heinoontielle.

Kokonaisuuteen kuului mm. CNC-sorvi, yksi koneistuskeskus ja myös hitsausrobotti.

Sen lisäksi Finnpelti Oy:n palvelukseen siirtyivät sopimuksella myös koneiden käyttäjät, kaksi alan osaajaa, jotka nyt muodostavat yrityksen koneistuspuolen selkärangan.

”Näin saimme osaajat töihin ja kaupan myötä meille siirtyi myös muutamia asiakkaita. Näin koneistaminen on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Töitä teemme täyttä päätä”, Karimäki sanoo.

Kappaleenasetusta. Koneen pöytäkoko on 1250×560 mm

Uutta Hyundai-Wian teknologiaa

Sujuvan aloituksen mahdollisti osaltaan myös se, että koneistustoimintojen käynnistykseen Finnpelti hankki vanhempien koneiden lisäksi uutta koneistuskeskusteknologiaa, Hyundai-Wian pystykaraisen koneistuskeskusmallin KF5600.

Hyundai-Wia lanseerasi sarjan viime vuoden lopulla ja Suomessa malli KF5600 oli esittelyssä esimerkiksi kevään Konepaja -messuilla. Finnpelti Oy:n Hyundai-Wia KF5600 on valmistajansa uuden KF-sarjan ensimmäinen kone Suomessa.

KF-sarja korvaa markkinoilla valmistajan aiemman F-sarjan ja tarjoaa siihen verraten melkoisesti uudistuneet puitteet koneistuksille.

Esimerkiksi liikealueet, kappalepainot ja liikenopeudet ovat edeltäjäsarjan koneita suuremmat, kone on varustettu lineaarirullajohtein ja runko on aiempaa tukevampi.

Lisäksi eri karavaihtoehtoja on useita, työkalumakasiinit ovat 30- tai 40-paikkaiset. Koneet on saatavissa Fanuc tai Heidenhain ohjauksilla.

Lisäksi ovat saatavilla niin pitemmällä Z-akselin liikkeellä varustetut kuin korotetut High Column -mallit.

Yrityskaupan myötä Finnpelti Oy hankki koneistuspuolen konekantaa. Heinoontielle hiljattain siirtyneen keskuksen ohjauksella toimitusjohtaja Seppo Karimäki ja Kari Heinonen

Tuttu mies ja nopea toimitus

Sastamalan suunnalla KF5600:n hankintaan vaikutti Karimäen mukaan niin koneen suorituskyky kuin muutkin seikat: tuttu toimittaja, nopea toimitus sekä sopiva ohjaus.

”Olemme olleet usein tekemisissä Machineryn suuntaan koneasioissa, ja lisäksi tuli nopeasti tänne suoraan heidän varastostaan. Kun konetta ei tarvinnut tilata ja toimittaa kauempaa, se saapui tänne samaan saumaan muiden koneiden siirron kanssa.”

”Lisäksi tässä koneessa on Fanuc-ohjaus, sama kuin meille yritysoston myötä siirtyneissäkin koneissa. Se sujuvoittaa osaltaan asioita.”

Panostuksia ohutlevyn käsittelyyn: automatisoitu lukkosaumaprofiilien taivutuslinja.

Finnpelti Oy:n eri toiminnot tapahtuvat Sastamalassa nyt pitkälti omissa halleissaan.

Koneistuksen toiminnot sijoitettiin nyt yrityksen tontille hiljattain kohonneeseen noin 1000 neliön uudishalliin, joka samalla nosti yrityksen käytössä olevien tilojen kokonaispinta-alan 3000 neliömetriin.

Samaan rakennukseen siirtyvät myöhemmin myös yrityksen asiakkaiden vastaanottotilat.

Finnpelti on viime aikoina kehittänyt määrätietoisesti eteenpäin myös ohutlevynkäsittelyyn liittyviä toimintojaan. Esimerkiksi pintakäsittelyyn on panostettu.

Lisäksi noin 3,5 miljoonan liikevaihtoa tekevän, 20 henkilöä työllistävän kasvuyrityksen aivan tuore satsaus on myös uusi lukkosaumakatetta valmistava robotisoitu taivutuslinja.

Finnpelti on toiminut vuodesta 1992. Kaksi sukupolvea työskentelee perheyrityksessä. Sulassa sovussa mennään, toteavat Seppo Karimäki ja yrityksen myyntiä, markkinointia ja asiakaspalvelua hoitava Satu-Johanna Kunnari. Oikealla omia tuotteita, vetotasoja kuormalavahyllyyn, lähdössä asiakkaalle.

 

Alkuperäinen uutinen julkaistu 31.8. Konekuriirissa, kirjoittajana Kari Harju

Myynti

Kari Pirttilä

Myynti raskas koneistus

0400510736

kari.pirttila@machinery.fi

Jukka Ilonen

Myynti - Lastuavat

0447640304

jukka.ilonen@machinery.fi

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen