Laserhitsauksella tehokkuutta tuotantoon

Fanuci laserhitsaus

Laserhitsaus on viime vuosina nopeasti kasvattanut suosiotaan maailmanlaajuisesti, ja hyvästä syystä: menetelmä on huomattavasti nopeampi ja tehokkaampi kuin perinteinen hitsaus. Laserhitsaus hyödyntää voimakasta laserin tuottamaa valonsädettä, jolla saadaan aikaan erittäin tarkka ja vahva liitos materiaalien välille. Koko prosessin on todettu olevan jopa neljä kertaa nopeampi kuin perinteiset hitsausmenetelmät. Tämä tekee laserhitsauksesta erityisen houkuttelevan vaihtoehdon teollisuudelle, joka arvostaa tarkkuutta, nopeutta ja luotettavuutta.

Laserhitsauksen hyödyt ja erot perinteiseen hitsaukseen

Kuten aiemmin mainittiin, laserhitsaus on huomattavasti nopeampaa kuin perinteinen hitsaus, mikä parantaa tehokkuutta ja tuo merkittäviä kustannussäästöjä. Yksi suurista eduista on se, että laserhitsaus vähentää jälkitöiden tarvetta, sillä hitsatut kappaleet ovat usein heti valmiita esimerkiksi maalaustoimenpiteisiin ilman erillistä viimeistelyä. Laserhitsausprosessi hyödyntää korkeatehoista laseria, joka kohdistetaan tarkasti hitsattavaan alueeseen. Lasersäde sulattaa materiaalin, ja sen jähmettyessä syntyy vahva ja kestävä liitos.

Laserhitsauksen tarkkuus onkin yksi sen merkittävimmistä eduista. Lasersäteen halkaisija voi olla erittäin pieni, mikä mahdollistaa pienten ja monimutkaisten osien hitsauksen ilman laajaa lämpövaikutusaluetta. Tämä on erityisen tärkeä ominaisuus aloilla, kuten elektroniikkateollisuudessa, jossa komponentit ovat usein pieniä ja herkkiä. Pieni lämpövaikutusalue auttaa vähentämään materiaalien muodonmuutoksia ja jännityksiä, mikä parantaa lopputuotteen laatua. Laserhitsaus mahdollistaa myös eri materiaalien ja materiaalipaksuuksien yhteen liittämisen, mikä lisää menetelmän monipuolisuutta.

Tehokkuuden ohella laserhitsaus tuottaa erittäin laadukkaita ja kestäviä hitsausliitoksia. Menetelmän tarkka hallinta ja mahdollisuus automatisointiin takaavat sen, että hitsausliitokset ovat johdonmukaisia ja tasalaatuisia. Laserhitsaus soveltuu monien eri materiaalien, kuten teräksen, alumiinin ja titaanin hitsaukseen, mikä tekee siitä erittäin monikäyttöisen. Näiden ominaisuuksien ansiosta laserhitsaus tarjoaa merkittäviä etuja verrattuna perinteisiin hitsausmenetelmiin. Erityisesti sen tarkkuus, nopeus ja laatu ovat tekijöitä, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille eri teollisuudenaloille. Laserhitsauksen yleistymisen odotetaan jatkuvan tulevaisuudessa, erityisesti automaation ja robotiikan kehittyessä.

Vaikka laserhitsauksella on monia etuja, on tärkeää huomioida myös tietyt vaatimukset. Esimerkiksi alkutuotannossa kappaleiden täytyy olla tarkasti leikattuja tai sahattuja, jotta laserhitsaus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi laserhitsaus edellyttää asianmukaisten suojavarusteiden käyttöä ja erityisiä työturvallisuusjärjestelyjä, koska lasersäteen kanssa työskentely vaatii erityistä huolellisuutta.

Fanucin laserhitsaus- ja puhdistuslaitteet Machinerylta

Machinery on maahantuonut ja myynyt Fanucin laserhitsauslaitteita vuodesta 2022. Fanuci on innovatiivinen teknologiayritys, joka on erikoistunut korkealaatuisiin käsikäyttöisiin laserhitsaus- ja puhdistusratkaisuihin. Machineryn valikoimasta löytyy Fanucin laserhitsauskoneita teholuokissa 1500–3000 W, mikä kattaa laajan valikoiman eri käyttötarpeisiin. Tarjolla on myös kahvoja, joista 2w kahva mahdollistaa kaksi vaaputusta ja kahdeksan eri vaaputusmuotoa, kun taas 4–1-kahva tarjoaa mahdollisuuden hitsata, leikata, puhdistaa saumoja sekä suorittaa etäpuhdistusta. Asiakkaat voivat tilatessaan Fanuci-laserhitsauskoneen saada myös opastusta suojavarusteiden käyttöön ja työturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Machineryn

Fanuci laserhitsauskone

valikoimasta löytyvät lisäksi tarvittavat suojavarusteet ja kulutusosat, jotta hitsausprosessi sujuu turvallisesti ja tehokkaasti.

Leden Group Oy:llä on käytössään Fanucin laserhitsauskone kahdessa toimipisteessään. Molemmissa toimipisteissä kone on tarjonnut erilaisia hyötyjä. ”Toisessa toimipisteessämme laserhitsauskone on tuonut huomattavaa nopeutusta tuotantoprosessiin, kun taas toisessa on havaittu merkittävästi vähemmän lämpövääntymiä erityisesti materiaaleissa, joiden kanssa on aiemmin ollut haasteita. Olemme erittäin tyytyväisiä Fanucin laserhitsauskoneisiin”, kertoo Leden Group Oy:n myyntipäällikkö Tero Hakkarainen.

Leden Group on suomalais-virolainen täyden palvelun sopimusvalmistaja, jolla on neljä tehdasta: kolme Suomessa toimivan Leden Finland Oy:n alaisuudessa ja yksi Virossa toimivan Leden Estonia AS:n alla. Yritys tarjoaa asiakkailleen kattavan palveluvalikoiman, johon kuuluvat muun muassa ohutlevy-, lattarauta- ja virtakiskorakenteet, koneistus ja kokoonpano. Lisäksi Leden Group tarjoaa asiantuntemusta tuotannollistamisen, logistiikan ja tuotetiedon hallinnan osa-alueilla. Yhtiöllä on myös oma teräspalvelukeskus ja profiilituotantoa. Leden Group työllistää noin 450 ammattilaista ja palvelee yli 400 asiakasta neljän tehtaan voimin.

”Olemme huomanneet, että laserhitsauskoneemme ovat tehneet suuren vaikutuksen asiakkaisiimme niiden tehokkuuden ansiosta. Moni asiakas on ollut yllättynyt, kuinka nopeasti ja tarkasti koneet suoriutuvat vaativistakin hitsaustöistä. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden kokea tämä itse, joten koneita on mahdollista tulla testaamaan myös toimipisteeseemme. Fanucin koneet ovat myös esillä Alihankintamessujen aikaan Open House tapahtumassamme 1.10.–3.10. klo 8–17 sekä messuosastollamme C947.”, kommentoi  Fanucin tuotepäällikkö, Samuel Ahonen.

Myynti

Samuel Ahonen
Samuel Ahonen

Myynti - Levytyö

050 472 3526

samuel.ahonen@machinery.fi

|

Piristeel Oy eliminoi särmäyksen pullonkauloja SafanDarley Mini Cell -särmäysrobottisolulla

Lue lisää

konetoimitukset

Hercu paineilmamyyrä
| Rakennuskalusto

Paineilmamyyrät – Tehokas ratkaisu maanalaisiin asennuksiin: Alitustyöt onnistuvat jopa talvella

Lue lisää

Rakentaminen

Stadin Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Stadin Mörinöillä 27.9.-28.9. / Tervetuloa Vantaan toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen