Cummins Stage V -päästöluokan moottoreista voimaa Turf Gamechanger -koneisiin

Machinery on toimittanut Turf Gamechanger -koneisiin Stage V-päästöluokan Cummins F3.8 -moottoreita. Turf Gamechanger on nurmialueiden hoitoon suunniteltu kone, joka vie kentänhoidon työtehokkuuden ja -laadun uudelle tasolle. Turf Gamechanger mahdollistaa kahdeksan työvaiheen yhdistämisen yhdellä ajokerralla suoritettavaksi. Yhden ajokerran jälkeen syntyy valmista hoidettua nurmipintaa, kun perinteisessä menetelmässä kukin hoitotyön vaihe olisi suoritettu erillisellä koneella ja eri ajokerroilla. TGC-menetelmä pystyykin säästämään yli 35 % keskimääräisen 18-reikäisen golfkentän vuosittaisista hoitokuluista verrattuna perinteiseen hoitomenetelmään ja koneisiin.

Turf Gamechanger -koneisiin asennettavat Cummins-moottorit ovat teholtaan 154 hp (115 kW) ja 2200 rpm. Koneen eri toimintojen tarvitsema tehon tarve määriteltiin koneen suunnitteluvaiheessa, mikä määritteli vaatimuksia moottorille. ”Cummins F3.8 -moottorin teho, paino ja koko olivat optimaaliset meidän käyttötarkoitukseemme”, Turf Gamechangerin toimitusjohtaja Ilkka Kankkunen kertoo. Tehon lisäksi vaatimuksena moottorille oli tiukimpien ympäristönormien täyttyminen, koska TGC-koneiden kohdemarkkinoilla vaaditaan vähintään Tier 4 -tasoa. Cumminsin Stage V -moottorit on suunniteltu täyttämään Stage 5 -päästönormit teollisuus-, kaivos- ja materiaalinkäsittelykoneissa ilman EGR-venttiiliä yksimoduulijälkikäsittelyllä. Yksimoduulijälkikäsittely säästää tilaa 50 % ja vähentää painoa 30 % verrattuna Tier 4 -moottoriasennuksiin. Cummins-brändin valintaan vaikutti myös huolto- ja varaosapalveluiden kattava tarjonta koneiden päämarkkinoilla Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Japanissa ja Australiassa.

 

Turf Gamechanger on teknologiajohtaja Ilkka Kaivosojan keksintö, johon idea lähti halusta parantaa kentänhoidon tehokkuutta ja työn laatua. Yli 30 vuoden golfkenttien hoidon ja rakentamisen kokemuksella Kaivosojalle alkoi hahmottua uusi konsepti siitä, kuinka useita työvaiheita voitaisiin yhdistää samaan koneeseen, ja saada työn laatu ja tehokkuus näin aivan uudelle tasolle. Turf Gamechanger -kone koostuu monitoimilavasta, jonka liikkuva väliseinä mahdollistaa kahden materiaalin varastoimisen samaan aikaan. Samalla kun ilmastaja tai pystyleikkuri poistaa maaperästä materiaalia, se imetään suoraan lavan etuosaan, ja lavan takaosasta levitetään katemateriaalia nurmikolle. Työn edetessä väliseinä siirtyy lavalla taaksepäin vapauttaen tilaa jätteelle. Lopulta kaikki katemateriaali on levitetty nurmikolle ja lava on täynnä jätettä. Tämä jälkeen jäte kuormataan pois ja lavalle lastataan uutta katemateriaalia. Turf Gamechanger -koneen rakenne on modulaarinen, eli sama peruskone voidaan varustaa erilaisilla toimilaitteilla, ja siten saada koneiden käyttötunnit korkealle tasolle. Koneen 7 leveää pyörää, 3 etuakselia ja 4 taka-akselia mahdollistavat pienemmän ja tasaisesti jakautuvan pintapaineen, sekä tasaisen nurmikon ilman painaumia ja uria.

Turf Gamechanger -kone lanseerattiin syksyllä 2021, ja ensimmäinen tuotantoerä on parhaillaan valmistuksessa ensimmäisille asiakkaille. ”Turf Gamechanger -koneet ja menetelmä on suunnattu kansainvälisille markkinoille, ja tavoitteemme on muuttaa urheilunurmikoiden hoitokäytäntöjä maailmanlaajuisesti”, Kankkunen kertoo. Alkuvastaanotto uudelle menetelmälle onkin ollut erittäin positiivista ja varsinkin golfkenttien hoidossa on tarvetta työtehokkuuden ja -laadun parantamiseen.

 

Lue lisää Turf Gamechangerista täältä.

Tutustu Cummins Stage V -moottoreihin täällä.

Myynti

Petri Flinkman

Myynti- ja applikaatioinsinööri
Cummins , Marine, Onan generaattorit

0201630348

petri.flinkman@machinery.fi

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen