Tarjouspyyntö

Moottoriöljysuodattimet

Moottorin öljynsuodatuksella on käytännössä kolme tehtävää:

1. Suodattaa epäpuhtauksia öljyn joukosta. Moottorivalmistaja on määritellyt kuinka pieniä epäpuhtauksia suodattimen tulee kyetä suodattamaan. Tämä on suodatuksen tehokkuus, jota yleisesti mitataan suodattimen micron luvulla. Mitä tiheämpi on suodatin, sitä pienempi on micron luku.

2. Suodattimen tulee kyetä pitämään epäpuhtaudet suodattimessa koko huoltovälin ajan, joka tyypillisesti on 250 – 500 käyttötuntia. Tätä voi kuvata suodatuksen kapasiteetiksi.

3. Suodattimien tulee mahdollistaa öljyn riittävä virtaus suodattimine läpi, vaikka öljyn viskositeetti olisi noussut korkeaksi alhaisen ulkolämpötilan tai suuren nokipitoisuuden takia.

Moottoriöljy likaantuu käytön aikana. 75% epäpuhtauksista syntyy polttoaineen palamisprosessin aiheuttamana. Suurin osa näistä epäpuhtauksista on hienojakoista, mustaa nokea. Noki muodostaa muiden epäpuhtauksien kanssa lietettä, joka tukkii nopeasti huonolaatuiset suodattimet, hioo moottorin laakeripintoja sekä nostaa moottoriöljyn viskositeettia. 25% epäpuhtauksista ovat ulkoilmasta tulevaa pölyä tai kulumametalleja joita irtoaa moottorin laakeripinnoilta, männän renkaista. Epäpuhtauksia voi irrota myös moottorin sisäisistä tiivisteistä.

Markkinoilla on vielä paljon selluloosa tai polymeeripohjaisia öljynsuodattimia, joiden suorituskyky ei vastaa tämän päivän vaatimuksia. Fleetguard on kehittänyt Nanokuitu teknologiaan perustuvat Nanonet suodattimet, jotka ovat parasta mitä markkinoilta on saatavissa dieselmoottorien öljynsuodatukseen.

Nanonet suodattimia käyttämällä Cummins moottorien öljynsuodattimien vaihtoväli on voitu pidentää jopa 1000 tuntiin saakka – Se on suuri säästö!

Lue esitteistä erovaisuuksista Fleetguard Nanonet suodattimien vertailuista Baldwin ja Donaldson ”will fit” suodattimiin – Ero on suuri !

Tarjouspyyntö

Myynti

Olli Rajulin

Varaosamyyjä
Moottorivaraosat ja -suodattimet

0201630354

olli.rajulin@machinery.fi

Markku Antikainen

Myyntipäällikkö
Cummins

044 784 5459

markku.antikainen@machinery.fi

Petri Flinkman

Myynti- ja applikaatioinsinööri
Cummins , Marine, Onan generaattorit

0201630348

petri.flinkman@machinery.fi

Kaikki yhteystiedot