Yleiselektroniikka-konserniin kuuluva Machinery ostaa Muottikolmion ja vahvistaa asemaansa rakentamisen alalla Suomessa

Yleiselektroniikka-konserniin kuuluva Machinery on allekirjoittanut 2.9.2020 sopimuksen, jonka mukaisesti se ostaa Muottikolmio Oy:n koko osakekannan yhtiön toimivalta johdolta ja sijoittajaryhmältä. Muottikolmio on rakennusalalla toimiva palveluyritys, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5 milj. euroa ja liikevoitto noin 1 milj. euroa. Yleiselektroniikka jatkaa yritysostovetoisen strategian toteuttamista ja sen Machinery-liiketoimintayksikkö vahvistaa asemaansa suomalaisen rakennusalan ja teollisuuden yhteistyökumppanina.

”On ilo toivottaa Muottikolmio ja sen työntekijät osaksi kasvavaa perhettämme. Vahvistamme Muottikolmion oston avulla Machineryn tuote- ja palveluvalikoimaa ja tuemme olemassa olevaa rakennusteollisuutta palvelevaa liiketoimintaamme. Muottikolmion edistyksellisten tuotteiden, osaavan henkilöstön ja vahvan palvelukonseptin myötä yhtiöllä on vahva asema rakentamisen markkinalla. Uskon, että Muottikolmiolla on hyvät edellytykset kasvaa ja kehittyä osana konserniamme” sanoo Yleiselektroniikka-konsernin toimitusjohtaja Kari Nerg.

Muottikolmio on suomalainen vuonna 1990 perustettu betoni- ja korjausrakentamisen alalla toimiva maahantuonti-, myynti- ja palveluyhtiö. Yhtiö työllistää kuusi henkilöä ja sen toiminnot sijaitsevat Vantaalla. Muottikolmion edustamiin tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Isodrän, Malthus, Dywidag, Vandex ja Webac ja sen asiakaskunta koostuu suomalaisista rakennusliikkeistä, jälleenmyyjistä sekä rakennusurakoitsijoista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,0 milj. euroa ja liikevoitto noin 1,0 milj. euroa (FAS).

Olemme saaneet uuden vahvan omistajan, joka tukee Muottikolmion kasvua ja kehittymistä tulevaisuudessa. Yleiselektroniikka- konsernin arvopohjaan, maanläheiseen toimintatapaan ja liiketoimintamalliin on helppo samaistua ja jatkamme yhtiön kehittämistä ilolla osana konsernia., toteavat Muottikolmion toimitusjohtaja Hannu Pyrhönen ja tekninen johtaja Mikko Aalto

Kauppahinta (yritysarvo) on noin 4,0 milj. euroa. Kaupan toteutuminen on ehdollinen tavanomaisille yrityskaupan ehdoille ja sen odotetaan toteutuvan syys-lokakuun 2020 vaihteessa.

www.muottikolmio.fi

Pörssitiedote

Espoossa, 2. päivänä syyskuuta 2020

Yleiselektroniikka Oyj
Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
p. +358 44 341 8514

Yleiselektroniikka konserni lyhyesti:

Yleiselektroniikka-konserni on Helsingin pörssissä listattu yhtiö, joka muodostuu kahdesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta ja teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä. Konsernin pro forma- liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 milj.€ ja se työllistää noin 330 henkilöä – Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä. Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja.

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen