Suomalaisille työmaille kehitetty AMO-rakennusteline on uudistunut – menestystarinan salaisuus on pitkäaikainen yhteistyö

AMO-rakennustelinesarja sai nyt syyskuussa 2020 uudet nimet ja uudet käyttöohjeet. Siurossa pursotetut alumiiniset rakennustelineet ovat kannatelleet rakentajia jo vuodesta 1982. Jatkuva tuotekehitys varmistaa, että helposti kasattavat ja muuntautumiskykyiset telineet palvelevat heitä myös tulevaisuuden työmailla.

Hämäläisvalmisteiset telineet ovat tunnettuja muuntautumiskyvystään, kestävyydestään, turvallisuudestaan ja siitä, että varaosia on luotettavasti saatavilla. Muunneltavuutensa ansiosta AMO-rakennustelineet soveltuvat sekä uudisrakentamiseen että saneeraustyömaille, niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Niitä käytetään myös teollisuuden kunnossapitotöissä, sekä työskentelyalustoina esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa, huoltotöissä ja myymälöissä.

”AMO-telineiden osat ovat keskenään yhteensopivia, ja meiltä saa nopeasti varaosat puuttuvien tilalle. Näin telineitä, joista puuttuu osia, ei tarvitse romuttaa, eikä töitä tarvitse tehdä puutteellisesti kootuilla telineillä”, kertoo Machineryn aluemyyntipäällikkö Seppo Halme, joka on yksi AMO-telineen kehittäjistä.

Kun samaa telinettä voi muutamalla vaihto-osalla muunnella niin sisä- kuin ulkokäyttöön, pienempiin ja isompiin urakoihin, säästyy myös selvää rahaa. Useita eri telinekokoja ja -tyyppejä ei tarvita.

AMO Telineperhe

Nopeasti koottava ja kestävä teline sopii työmaan arkeen

AMO-rakennustelineissä on vain vähän irto-osia, ja ne voi rakenteen ansiosta kasata ilman työkaluja. Telinettä on miltei mahdoton kasata väärin, mikä tarkoittaa, että se on myös turvallinen käyttää.

”Esimerkiksi neljän metrin tornin kokoaa kaksi ihmistä noin viidessätoista minuutissa. Kasaaminen onnistuu yksinkin, mutta suosittelemme kokoamista vähintään parityönä. Rakennustyömailta olemme saaneet kiitosta erityisesti siitä, että meidän telineidemme osat ovat selkeitä, eikä niissä ole irtonippeleitä”, kertoo Halme.

AMO-rakennustelineet voidaan myös tarvittaessa korjata. Vaikka telineiden runko on paksun seinämävahvuutensa ansiosta kestävä, kolhuja saattaa silti syntyä erityisesti purkamisen ja kuljetuksen yhteydessä.

”Keräämme esimerkiksi isommilta vuokraamoilta telineitä syksyllä korjattaviksi seuraavaa sesonkia varten”, Halme kertoo.

Alumiini materiaalina kestävä ja kierrätettävä

AMO-rakennustelineistä on niiden miltei 40-vuotisen historian aikana tullut lähes käsite rakennusalalla. Syy siihen on epäilemättä telineiden erinomainen kestävyys, turvallisuus ja tukeva rakenne. Ominaisuuksien taustalla on suunnittelutyön lisäksi raaka-aine: alumiini.

”Oikein käytettynä alumiininen rakennusteline on todella pitkäikäinen. Alumiini muodostaa olosuhteita vastaan luonnollisen oksidikerroksen, mikä suojaa alumiinia korroosiota vastaan. Alumiini kestää Suomen haastavia sääolosuhteita terästä ja puuta paremmin”, kehuu AMO-rakennustelineitä valmistavan Purson rakennuttamisen avainasiakaspäällikkö Lauri Hautanen.

Tampereen lähellä Siurossa toimivan Purson ydinosaamiseen kuuluu alumiiniprofiilien pursotus ja jatkojalostus. Pursotetuista alumiiniprofiileista valmistettu alumiiniteline on kustannustehokas ja laadukas. Noin puolet Purson tuotteista valmistetaan kierrätysalumiinista, joka on primäärialumiinia huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Yrityksen oman, Ikaalisissa sijaitsevan, sulaton kautta käytöstä poistunut tai valmistusprosesseissa hukaksi jäänyt alumiinitavara kiertää uudelleen raaka-aineeksi.

Alumiinin rakenteellinen lujuus ei kärsi, vaikka se sulatettaisiin ja käytettäisiin uudelleen useita kertoja. Siksi myös kierrätysalumiininen rakenne kestää suomalaisille työmaille turhankin tuttuja vaihtelevia sääoloja. Alumiinilla on myös muita etuja: se on kevyt materiaali, mutta sillä saadaan rakennustelineisiin hyvä jäykkyys. Se puolestaan tarkoittaa, että teline on tukeva ja kuitenkin kevyt koota ja kuljettaa.

Tutustu Purso Greenline-kierrätysalumiiniin Purson verkkosivuilla  

Kotimainen tuotanto takaa telineiden ja varaosien hyvän saatavuuden

Sekä Machinery että Purso ovat pitkän linjan kotimaisia yrityksiä, joita yhdistää halu tukea kotimaista työtä ja tuotantoa. Paikallisuus ja luotettavuus ovat tärkeitä tekijöitä myös AMO-rakennustelineitä ostaville asiakkaille. Heidän näkökulmastaan lähellä sijaitseva tuotanto ja yritys tarkoittaa ennen kaikkea luotettavuutta.

”Moni on varmasti kuluvana vuotena miettinyt teollisuudessa hankintaketjujaan uudelleen, ja haluaisi pitää toimittajat entistä lähempänä”, Hautanen pohtii.

Halme puolestaan muistuttaa, että kahden pitkän linjan vakavaraisen yrityksen yhdessä kehittämän ja valmistaman tuotteen jatkuvuuteen voi luottaa.

”Saamme kiitosta siitä, että jopa asiakkaat, joilla on aivan ensimmäiset alkuperäiset AMO-telineet käytössä, saavat niihin edelleen vara- ja lisäosia. Valmistamme niitä vieläkin”, Halme hymyilee.

1980-luvulla alkanut yhteistyö alkoi yhteisestä innostuksesta, joka kantaa edelleen

Kun AMO-rakennustelineiden idea syntyi, ei rakennustyömailla ollut juurikaan käytössä henkilönostimia ja käytettävät rakennustelineet valmistettiin enimmäkseen teräksestä ja puusta. Machinery ryhtyi maahantuomaan alumiinisia Highway-rakennustelineitä Englannista. Ennen pitkää asiakkaat toivoivat, että vastaavaa tuotetta saisi myös kotimaiselta valmistajalta.

Machinerylla tuolloin tuotepäällikkönä työskennellyt Tuomo Sarkkinen, Purson suunnittelijana toiminut Markku Aalto ja veljekset Seppo ja Pertti Halme ryhtyivät kehittelemään alumiinista rakennustelinettä, joka olisi helppo ja nopea kasata sekä mahdollisimman yhteensopiva tuontitelineiden kanssa. AMO-rakennustelineiden tuotanto alkoi vuonna 1982.

Tällä hetkellä Machinery valmistaa kahta rakennustelinesarjaa, ensin markkinoille tuotua AMO O:ta ja myöhemmin vuokraamoiden toiveesta kehiteltyä AMO H:ta, sekä yhtä asennustelinesarjaa AMO A. H-sarjan tärkeänä ideanikkarina oli Purson omistaja ja perustaja Esko Ollila. Uudistuksen myötä tutut telineet ristitään Olliksi, Harriksi ja Ainoksi.

Yhteisestä innostuksesta alkanutta yhteistyötä vaalitaan sekä Machinerylla että Pursolla. Tuotekehitystyötä tehdään yhä jatkuvasti, ja seuraavaksi suunnitelmissa on tuoda markkinoille uusi asiakkaiden toivoma tuote: rappukäytävien maalaukseen ja huoltoon sopiva teline.

”Purson arvomaailmaan kuuluu pitkäaikaisten asiakkuuksien vaaliminen ja kehittäminen, ja tämä on siitä hyvä esimerkki, kun yhteistyötä viedään tiiviisti eteenpäin ja se kantaa pitkälle”, sanoo Hautanen.

Urakka edessä? Tutustu uudistuneeseen AMO-rakennustelinesarjaan täällä

 

Myynti

Seppo Halme

Kenttämyynnin päällikkö

0400 469 647

seppo.halme@machinery.fi

Janne Kaltokari

Aluemyyntipäällikkö
Vantaa

044 7700 169

janne.kaltokari@machinery.fi

Mikko Niemi

Aluemyyntipäällikkö
Tampere

040 740 2123

mikko.niemi@machinery.fi

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen