Pitkäaikaisesta kumppanuudesta etulyöntiasemaa niin asiakkaalle kuin toimittajallekin

Hämeen Rakennuskone Oy investoi yleensä kerralla useampaan koneeseen. Nyt yhtenä viimeisimmästä hankinnoista oli 15 Skyjack saksilavan osto Machinery Oy:ltä. Kuvassa HRK:n toimitusjohtaja Sarita Huotari, HRK:n tuotepäällikkö Keijo Huotari ja Machineryn toimitusjohtaja Marjukka Virkki

Kumppanuus ja kumppanuussuhteiden kehittäminen ja niiden ylläpito on ollut pitkään yksi tärkeimmistä asioista yritysmaailmassa niin kuluttajakaupan kuin yrityskaupan puolellakin. Tästä näkökulmasta ajateltuna voidaan asiakassuhdekin nähdä eräänlaisena kumppanuussuhteena yrityksen ja asiakkaan välillä. Kumppanuudessa toisen kuunteleminen sekä luottamus ovat avainasemassa ja sen ylläpitoon on syytä kiinnittää huomiota.
Tästä näkökulmasta myös vuonna 1975 perustettu perheyhtiö HRK-Konevuokraamot, Hämeen Rakennuskone Oy (HRK), käsittelee jokapäiväistä toimintaansa. HRK on yli 100 henkilön yritys, joista 90 ovat vakituisessa työsuhteessa. Mäkisen perhe on ollut mukana omistajana yrityksen perustamisesta lähtien. Yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2017, jolloin seuraava sukupovi sai johtovastuun. Sarita Huotari siirtyi HRK:n toimitusjohtajaksi, kun hänen isänsä Ilkka Mäkinen jäi eläkkeelle. Sarita Huotari kertoo HRK:n olevan matalan hierarkian organisaatio, jossa asiakkaan toiveet ja ehdotukset ovat avainasemassa uutta kalustoa hankittaessa sekä toimintaa kehitettäessä.

HRK:n toiminnan perusajatuksena on, asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden, luoda edellytykset parhaille olosuhteille ja vuokrata edistykselliset koneet rakentajille – positiivisuudella. Tämä on hyvä lähtökohta myös konehankintoja ajatellen, kuvailee Sarita Huotari.

HRK huolehtii asiakkaistaan. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että jokainen konevuokrausprojekti hoidetaan kunnialla alusta loppuun asti. Tänä päivänä laitevuokraukset usein toimitetaan niin sanottuina avaimet käteen ratkaisuina, kuten esimerkiksi lämmitysratkaisut, sähköistykset ja putoamissuojaukset. Tällöin projekti käsittää enemmän kuin koneen tai laitteen toimituksen paikan päälle. HRK:n kalustovuokraamot sijaitsevat kuudessa eri toimipisteessä (Kangasala, Pirkkala, Tampere, Hämeenlinna, Lahti ja Vantaa). Toimintaa johdetaan Kangasalan Lentolan toimipisteestä käsin. Vuokrakalustoa löytyy laajassa skaalassa: henkilönostimista, telineisiin, aitoihin, maanrakennuskoneisiin ja nostureihin sekä pienkalustoon sekä erilaisiin työmaatiloihin saakka.

Pääasiakaskohderyhmänä HRK:lle ovat kaikenkokoiset rakennusliikkeet pienistä suuriin. Yleisesti ottaen rakennuskoneiden ja laitteiden vuokravolyymit ovat tällä hetkellä suuret. Yritykset yhä enenevissä määrin päätyvät vuokraamaan kalustoa oston sijaan. Tähän vaikuttavat vuokrauksen helppous sekä huolettomuus. Vuokrakoneiden kohdalla voi luottaa siihen, että laitteet ja koneet ovat huollettuja, tarkastettuja sekä turvallisia. Tämän lisäksi kirjalliset käyttöohjeet seuraavat vuokratun koneen mukana asiakkaalle. Kaikki nämä seikat helpottavat asiakkaiden arkea ja he voivat tällöin keskittyä itse työhön. Kumppanuus konevuokraamon kanssa kannattaa, koska se luo turvaa koneiden käyttöön.

Asiakkaiden toiveista lähtevät niin konehankinnat kuin kehitystyökin

HRK seuraa koneiden ja laitteiden kuntoa sekä sijaintia toiminnanohjausjärjestelmän avulla. Tällä tavoin varmistetaan, että jokainen vuokrattu tuote on kunnossa ja turvallinen asiakkaiden käyttää. HRK kehittää järjestelmäänsä koko ajan, jotta siitä tulisi entistä asiakasystävällisempi sekä tehokkaampi. Nyt uusimpana asiakkaiden toiveiden pohjalta on kehitetty ’HRK-vuokrain’ -sovellus, josta asiakas voi nähdä omat työmaalla avoimena olevat vuokrakoneensa ja laitteensa, niiden hinnat sekä myös lisävuokrausmahdollisuudet. Sovellus tuo toimintaan mukaan ennakointia ja ennustettavuutta, mikä on tärkeää sekä asiakkaan kuin myös vuokraamonkin kannalta. Yleisesti ottaen vuokravolyymien ennustettavuus on hankalaa, koska niihin eniten vaikuttavat säävaihtelut esimerkiksi erityisen kylmä talvi lisää lämmityskaluston kapasiteettiä.
Rakennuskonevuokraamojen tulee päivittää sekä laajentaa tuotevalikoimaansa säännöllisin väliajoin. Tällä taataan se, että kalusto on hyvässä kunnossa sekä juuri sitä, mitä asiakkaat toivovat. HRK pyrkii laajentamaan kone- ja laitevalikoimaansa asiakaslähtöisesti, toisaalta myös huoltotarve ja laskenta määrittelee koneiden vaihtotarvetta. Myös HRK:n strategian mukaista on pitää kalusto tuoreena. Tähän liittyen he juuri ostivat viisitoista kappaletta uusia Skyjack saksilavoja Machinery Oy:ltä. Yhteistyö Machinery Oy:n kanssa on jatkunut jo vuosikymmenten ajan eikä loppua ole näkyvissä.

Skyjack hybridisaksilavat – ympäristöystävällinen tulevaisuuden laite

Yhtenä viimeisimmistä investoinneista on ollut 15 saksilavan kertaosto. Lavoista 10 on perinteisiä Skyjack 6832 RT – ja 5 hybridimallisia SJ 6832 RTE saksilavoja. Sähkömoottorin ja polttomoottorin yhdistelmää käyttäen hybridimallisia henkilönostimia voidaan käyttää niin sisällä kuin ulkonakin. Hybridikoneet ovat äänettömiä, ympäristöystävällisiä sekä dieselkäyttöisten tavoin turvallisia käyttää. Lisäksi osittain erilaisten pyöriensä ansiosta ne ovat samalla maastokelpoisia. Toisin sanoen kahden erikseen suunniteltujen koneiden hyvät puolet yhdistyvät. Tiukentuneiden yleisien päästömääräyksien vuoksi hybridimallien odotetaan tulevaisuudessa olevan yhä suositumpia.

Hybridikäyttöisien saksilavojen odotetaan olevan tulevaisuudessa suosittuja niiden ympäristöystävällisyyden sekä hiljaisen äänen vuoksi.

Yhteistyötä jo vuosikymmenten ajan

Pitkän suhteen ylläpito on niin asiakkaan kuin toimittajankin etu. Tällä tavoin toiminta pysyy selkeänä ja yhteyshenkilöt suurin piirtein samoina. Keskinäinen luottamus on tässä avainasemassa ja se, kuinka ongelmatilanteet ratkaistaan. Yhteistyö Machineryn ja HRK:n välillä on jatkunut jo vuosikymmenten ajan. Tämä on saavutettu kummankin jatkuvalla sitoutuneisuudella kumppanuussuhteen ylläpitoon ja hoitoon.

Myynti

Seppo Halme

Kenttämyynnin päällikkö

0400 469 647

seppo.halme@machinery.fi

Mikko Niemi

Aluemyyntipäällikkö
Tampere

040 740 2123

mikko.niemi@machinery.fi

Janne Kaltokari

Aluemyyntipäällikkö
Vantaa

044 7700 169

janne.kaltokari@machinery.fi

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen