Mika Koivisto tuntee jyrsinpäät

Machineryn jyrsinpäähuollossa Tampereella työskentelevä Mika Koivisto on itseoppinut jyrsinpäiden huoltoasentaja.

”Mitään valmista koulutusta tähän ei ole tarjolla. Olen itse opetellut ja miettinyt teknisiä ratkaisuja myös esimieheni kanssa ja saanut häneltä paljon teknistä tukea”, Koivisto kertoo.
Koivisto tuli Machinerylle seitsemän vuotta sitten. Jyrsinpäähuolto oli vastikään perustettu, ja siihen etsittiin sopivaa henkilöä huoltoteknikoksi.
”Olin tehnyt asentajan hommia aikaisemminkin ja ollut tehtaassa kunnossapitotehtävissä. Tämän verstaan suunnittelimme yhdessä esimieheni kanssa. Olemme itse myös rakentaneet huolto- ja testauslaitteet”, Koivisto kertoo.

Tätä nykyä verstaalla työskentelee Koiviston lisäksi toinenkin huoltoteknikko. Hänet Koivisto on kouluttanut työhön itse.

Verstaan asiakkaat ovat enimmäkseen suomalaisia konepajoja. Yleensä asiakas irrottaa huollon tarpeessa olevan jyrsinpään metallintyöstökoneesta itse ja tuo sen verstaalle, mutta tarvittaessa Koivisto tai hänen kollegansa käy irrottamassa ja hakemassa jyrsinpään – ja palauttaa sen toimintakuntoisena takaisin paikalleen.

Oma jyrsinpäähuolto on Machinerylle valttikortti. Muilla ei vastaavaa verstasta ole. Näin asiakas saa Machinerylta paitsi laitteet myös varaosat sekä osaavan huolto- ja korjauspalvelun. Huollon ajaksi asiakas voi vuokrata Machinerylta koneeseensa varapään.

Omana vahvuutenaan huippuosaajaksi tituleerattu Koivisto pitää ennen kaikkea vahvaa työmotivaatiota ja joustavuutta. ”Hommia tehdään silloin, kun niitä on. Joustavuuden ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaita tarvittaessa hyvinkin nopeasti.”

Motivaatiota ylläpitää paitsi mahdollisuus kehittyä työssä koko ajan paremmaksi myös hyvin tehdyn työn tuottama onnistumisen tunne. ”Tärkeintä on, että asiakkaalle jää meistä hyvä kuva ja että hän saa toimintakuntoisen jyrsinpään käyttöönsä. Kaikkein parasta on, kun tietää, että kaikki on kunnossa.”

| Voimantuotto

Haussa mekaanikko-työnjohtaja Terrafamen kaivosalueelle Sotkamoon

Lue lisää

Rekrytointi

Swanlift henkilönostin perhe
|

Swanlift – henkilönostinperhe laajenee: 18 ZB saa seurakseen kaksi pienempää mallia 101 ZB ja 140 ZB

Lue lisää

Rakentaminen

| Rakennuskalusto

Lujatalo luottaa Machineryn AMO-alumiinitelineisiin ja niiden turvallisuuteen

Lue lisää

Rakentaminen