Machinery ostaa Suomen johtavan betonikone- ja laitetoimittajan

Machinery Group Oy on ostanut Tornokone Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa saatettiin päätökseen 5.6.2019 ja kaupan myötä Machinery Group:in tuotevalikoima laajenee Tornokone Oy:n betonikone- ja laiteliiketoiminnalla sekä Putzmeister edustuksella. Tornokone Oy:n toimitusjohtaja Kari Setälä ja yrityksen henkilökunta jatkaa yhtiön palveluksessa. Yhtiö jatkaa toimintaansa Keravan toimipisteestä käsin.

Machineryn strategia on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta, ja näin vahvistaa asemaansa teollisuuden yhteistyökumppanina Suomen markkinoilla. Machineryn kehitys on viime vuosina ollut erittäin vahvaa ja tätä kehitystä olemme onnistuneesti tukeneet yritysostoilla. Tornokone on selkeä markkinajohtaja omalla sarallaan Suomessa ja heillä on ollut vuosikymmenien ajan Putzmeister edustus. Näin ollen olen todella tyytyväinen siihen, että he ovat nyt osa meitä”, kommentoi Simon Hallqvist, Machinery Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Olen iloinen että olemme saaneet uuden vahvan omistajan, jonka arvoihin sekä asiakas- ja yhteistyökumppani- sekä henkilöstökeskeiseen yrityskultuuriin on helppo samaistua. Uskon vahvasti että Tornokone osana Machineryä luo meille vahvemman perustan kasvaa ja kehittyä ” toteaa Tornokone Oy:n toimitusjohtaja Kari Setälä.

Machineryn tehtävä on parantaa suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä. Investoinnin myötä meidän tuote- ja palveluvalikoimamme vain vahvistuu. Putzmeister on betonin käsittelylaitteiden markkinajohtaja – myös Suomessa – ja uskomme, että sen valikoimista löytyy myös erilaisia synergiatuotteita, joilla pystymme laajentamaan rakennuskoneliiketoimintamme tarjontaa. Toivotamme Tornokoneen koko henkilökunnan ja asiakkaat sydämellisesti tervetulleiksi osaksi Machineryä!”, lisää Machinery Group Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Virkki.

Tornokone Oy on oman alansa markkinajohtaja ja toimittaa betoniteollisuuden koneet ja laitteet, joihin kuuluvat mm. betonipumput, -asemat, käsittelylaitteet ja kuljetuskalustot koko Suomen alueelle. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2018 15,9 miljoonaa euroa. Uusien koneiden ja laitteiden lisäksi heidän ammattitaitonsa pitää sisällään käytetyn kaluston myynnin sekä laajat katsastus- ja huoltopalvelut kuin myös koulutukset liittyen koneiden ja laitteiden käyttöönottoon ja yleiseen käyttöön. Toimitusjohtaja Kari Setälän yhteistyö Putzmeisterin kanssa juontaa juurensa 1980-luvulle saakka. Tornokoneen tuote- ja palveluvalikoima tulee vahvistamaan Machinery Groupin rakentamisen toimialaa.

Machinery Group Oy on vuonna 1911 perustettu suomalainen yritys, joka on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen johtavana teknisen tukkukaupan ja palvelujen tuottajana. Vuoden 2018 liikevaihto oli 45,5 miljoonaa euroa. Machinery harjoittaa myynti- ja palveluliiketoimintaa kolmella eri teollisuuden toimialalla: metallintyöstö, rakennuskoneet ja voimantuotto sisältäen moottorit, generaattorit sekä vaihteistot.

Lisätiedot:

MACHINERY Group OY
Marjukka Virkki
Toimitusjohtaja
marjukka.virkki@machinery.fi
p. 044 741 1061

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen