M/S Emma kulkenut Cummins QSL9 -moottoreilla jo vuodesta 2020

M/S Emma Cummins QSL9

Kuvassa tilaus- ja bileristeilyihin erikoistunut M/S Emma risteilyalus

Machinery toimitti vuoden 2020 alussa Sun Lines Oy:n omistamaan M/S Emma risteilyalukseen kaksi Cummins QSL9 -merimoottoria. Nyt Cummins-moottorit ovat kyydittäneet tilaus- ja viihderisteilykansaa ­jo kolmen vuoden ajan ympäri kesäisen Helsingin saaristoa.

”Aiemmin meillä ei ole ollut Cummins-moottoreita risteilyaluksissamme, mutta Cumminsin maine luotettavana moottorimerkkinä on ollut kuitenkin tuttu. Cummins-moottorit osoittautuivat tehoiltaan sopiviksi ja tarkan vertailun jälkeen hintalaatusuhteeltaan parhaimmaksi valinnaksi. Olemme olleet tyytyväisiä valintaamme. Moottoreiden vaihto vanhojen moottoreiden tilalle onnistui myös ongelmitta Machineryn henkilöstön tuella.”, kertoo teknisistä ratkaisuista sekä kunnossapidosta yrityksessä vastaava Teemu Tassberg, joka on myös yksi Sun Lines Oy:n omistajista.

M/S Emmassa moottorit on poikkeuksellisesti asennettu vastakkain eikä vierekkäin. Tämä poikkeuksellinen asettelu johtuu siitä, että lautta on ollut molempiin suuntiin kulkeva. Moottoreiden ollessa vastakkain, on lauttaa helppo liikutella ja on se myös hyvin hallittavissa. Moottorit on mitoitettu alukseen niin, että kuormitus ei juuri koskaan kasva yli 50 %:n.

Cummins QSL 9 merimoottorit

Kuvassa Teemu Tassberg esittelemässä M/S Emman konehuonetta, josta löytyvät Machineryn toimittamat kaksi Cummins QSL9 -merimoottoria vastakkain asennettuna

 

Merellisiä elämyksiä ja risteilytä Helsingin saaristossa jo vuodesta 1956

Sun Lines Oy on perheomisteinen yritys Helsingissä. Yrityksen toiminta on käynnistynyt vuonna 1956 vesitaksitoiminnasta, joka on sittemmin kehittynyt nykyiseen muotoonsa osakeyhtiöksi sekä konserniksi, johon kuuluu Sun Lines Oy:n lisäksi Sun Ferry Oy. Yrityksen toiminta on ajan saatossa siirtynyt sukupolvelta toiselle ja nyt yrityksen toiminnasta vastaa jo kolmas sukupolvi. Yhtiöiltä löytyy omistuksesta kolme risteilyalusta, joista M/S Tor ja M/S Suokki harjoittaa säännöllistä linjaliikennettä Kauppatorin ja Suomenlinnan välillä ja M/S Emma on puolestaan erikoistunut tilaus- ja viihderisteilyihin kesäkuukausina.

”M/S Emman bileristeilyt saivat alkunsa 20 vuotta sitten asiakkaidemme toiveista ja halusta tarjota merellisiä elämyksiä tuttavapiirin lisäksi myös asiakkaille. Kesäkuukausina touko-syyskuussa M/S Emma kuljettaa noin 10 000 bile- ja tilausristeilijää ympäri Helsingin saaristoa. Kyytiin mahtuu parhaimmillaan peräti 216 henkilöä.”, kuvailee Sun Lines Oy:n toinen omistaja Janne Vainio.

M/S Emman bile- ja tilausristeilyllä on tarjolla herkullinen buffettarjoilu, hyvää musiikkia ja tunnelma on korkealla heti satamasta lähdön jälkeen. Ei kestä kauaa, kun ihmiset löytävät tiensä tanssilattialle. Tässä aluksessa on panostettu äänenlaatuun ja Cummins-moottoreiden ollessa hiljaisia, ei moottorin hurina häiritse musiikkia.

Lue lisää Sun Lines Oy:n toiminnasta täällä: SunLines | Tilausristeilyt ja bileristeilyt Helsingissä

Machineryn valikoimasta löytyy kattava valikoima laadukkaita Cummins-merimoottoreita erikokoisiin risteilyaluksiin. Valikoimastamme löydät myös Cumminsin merigenerattorit. Tutustu Cumminsin merimoottorien ja generaattorien valikoimaamme täällä: Moottorit – edustuksemme Cummins ja Kubota – Machinery

 

M/S Emma henkilökunta

Kuvassa vasemmalla Janne Vainio, keskellä kippari Timo Ammann ja oikealla Teemu Tassberg vastaanottamassa asiakkaita illan risteilylle

 

Safandarley minicel robottisärmäyssolu ja piristeel
|

Piristeel Oy otti käyttöön Suomen ensimmäisen SafanDarley Mini Cell – särmäysrobottisolun

Lue lisää

konetoimitukset

| Voimantuotto

Toimitimme Puutarha Tahvoset Oy:lle Kubota RTV900 -huoltokoneeseen Kubota D902-E4B tehdasuuden vaihtomoottorin – Toimitus sujui mutkattomasti ilman koneen pitkää seisonta-aikaa

Lue lisää

konetoimitukset

Pertemet - Costa hiomakone
| Metallintyöstökoneet

Pertemet Oy:lle toimitettiin Costa Levigatrici MD5 hiomakone

Lue lisää

konetoimitukset