Leenharjun vesiosuuskunnan kokemuksia Machineryn varavoimakoneista

Leenharjun vesiosuuskunta varavoimakone

Sysmässä sijaitseva Leenharjun Vesiosuuskunta on jo vuosia turvannut vedenjakelua alueen kiinteistöille Machineryn toimittamalla J044 varavoimakoneella.

”Leenharjun vesiosuuskunta perustettiin Sysmässä vuonna 1999 ELY-keskuksen löydettyä paikan, josta saa ensiluokkaista vettä. Tänä päivänä Leenharjun vesiosuuskunta toimittaa vettä useampaan pienempään kylään. Aluksi Leenharjun vesiosuuskunnan vesijakeluun liittyi n. 50 kiinteistöä ja vesiputkea kertyi yhteensä n. 40 km. Ajan myötä kiinteistöjä on liittynyt lisää ja nyt vettä toimitetaan n. 110:lle kiinteistölle ja vesiputken määrä on kasvanut n. 50 kilometriin. Alueella sijaitsee myös maatiloja, joilla on lypsykarjaa, jotka tarvitsevat vettä ympäri vuorokauden.”, Kertoo vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja, Jyri-Pekka Schildt.

Kiinteä varavoimakone päätettiin hankkia, sillä aiemmin sähkökatkoksia haja-asutusalueella on ollut huomattavan paljon. Pitkien sähkökatkosten kanssa yritettiin pitkään selviytyä siirrettävillä varavoimakoneilla, mutta se todettiin hankalaksi. Pienempiin sähkökatkoksiin ei tällöin ehditty reagoida ollenkaan. Jo lyhyetkin sähkökatkot näkyvät kuitenkin vedenpaineessa. Vedenjakelu haluttiinkin turvata kiinteällä ratkaisulla, jolloin ei pääse syntymään lyhyitäkään katkoksia sähkönsyötössä.

Investointipäätöksen alussa vaihtoehtoja lähdettiin kartoittamaan siltä pohjalta, että bensiinikäyttöiset vaihtoehdot suljettiin pois heti alussa ja näin ollen dieselkäyttöinen varavoimakone vaikutti vaihtoehtona potentiaaliselta. Varavoimakone päätettiin hankkia Machineryltä, sillä Machineryn valikoimasta löytyi dieselkäyttöisiä vaihtoehtoja varusteltuna John Deeren moottoreilla, mikä erottui edukseen. John Deeren moottorit olivat tuttuja maineestaan luotettavina ja pitkäikäisinä. Lisäksi Machinery isona toimijana ja sen ammattitaitoinen myyntihenkilöstö sai valinnan kallistumaan kyseiseen koneeseen. Kone oli myös riittävän suuritehoinen.

Leenharjun vesiosuuskunnassa varavoimakoneen asennus otti hetken aikaa, sillä alun perin toimitusta ei tilattu valmiilla konttiasennuksella ja poiketen alkuperäisistä suunnitelmista, varavoimakone haluttiinkin erillisiin tiloihin vedenottamosta.

”Varavoimakoneen seisottua hetken liiterissä, päätimme ottaa yhteyttä Machineryn yhteistyökumppani A.Reposeen, jolta varavoimakoneen asennus konttiin onnistui nopeasti. Konttiasennuksen jälkeen varavoimakone saatiin kytkettyä ja varavoimakone erilliseen tilaan vedenottamosta. Jos olisin nyt tilaamassa varavoimakonetta, tilaisin sen suoraan kokonaistoimituksella. Kontissa on paloturvallisuussuoja ja kaikki valmiina.”, kertoo Jyri-Pekka.

”Yhteistyö Machineryn kanssa on sujunut hyvin. Machineryn myyjät ovat ammattitaitoisia ja Machinery on luotettava toimija, joka tarjoaa myös huoltopalveluita, joita mekin olemme käyttäneet. Machineryn asentajat ovat käyneet huoltamassa konetta, jotta kone toimii aina kun sitä tarvitaan. Sekin, että investoin toisen yhtiön kautta myös vielä isomman kokoluokan Machineryn varavoimakoneeseen, kertoo siitä, että olen ollut tyytyväinen investointiin. Nyt saadaan kaikissa tilanteissa sähkökatkostenkin aikana toimitettua talousvettä kiinteistöille.”, Jyri-Pekka toteaa.

Machineryn valikoimasta löydät laajan kattauksen varavoimakoneita aina vakiomallisista varavoimakoneista suurempiin ja räätälöityihin varavoimaratkaisuihin. Lisäksi valikoimastamme löytyy myös siirrettäviä varavoimakoneita. Tutustu valikoimaamme täällä.

Konepaja-messut 2024
| Metallintyöstökoneet

Olemme mukana Konepaja-messuilla 19.-21.3. – Meidän löydät osastolta E251

Lue lisää

Metallintyöstö

Järvensivun konepaja
| Metallintyöstökoneet

Lisää tehoa Järvensivun konepajan tuotantoon Hyundai L4000LM CNC-sorvilla

Lue lisää

konetoimitukset

Uplift henkilönostin
| Rakennuskalusto

Malmin K-Citymarket investoi Uplift-henkilönostimeen helpottaakseen päivittäisiä toimintojaan

Lue lisää

konetoimitukset