Kewatecin alumiiniveneet saivat voimanlähteekseen Cummins-moottorit – Helsingin pelastuslaitos toimii nyt merellä entistä taloudellisemmin

Kewatec valmisti Helsingin pelastuslaitokselle kolme öljyntorjunta- ja pelastusalusta, joihin Machinery toimitti tehokkaat, kevyet ja helposti asennettavat Cummins-moottorit. Aukottomalla yhteispelillä moottorit saatiin paikoilleen luotettavasti ja ongelmitta poikkeusoloista huolimatta.

Venevalmistajan ja konetoimittajan yhteistyö on tiivistä aina myynnistä aluksen luovutukseen asti. Näin varmistetaan, että suunnittelussa on käytössä tarvittavat tekniset tiedot ja että venettä käyttöön otettaessa tuki on lähellä. Kewatecin Kokkolan toimipisteen site director Jens Ahlskog toteaa, että Machineryn tukeen voi luottaa.

– Machinerya voi erityisesti kiittää toiminnasta poikkeuksellisessa koronatilanteessa, jossa toimitusvarmuuteen liittyviä riskejä on pitänyt huomioida herkkyydellä. Meidät pidettiin hyvin ajan tasalla siitä, missä mikäkin komponentti on tulossa, ja pystyimme sen ansiosta säätämään omaa tuotantoamme.

Yrityksillä on pitkä yhteinen historia, ja Machinery on muodostunut Kewatecille erilaisten osien vakiotoimittajaksi.

– Viime vuosina on ollut useampi venesarja, joihin on Machinerylta löytynyt erittäin hyvät pääkoneet, ja siksi yhteistyö on tullut hyvin läheiseksi myös moottorien osalta, kertoo Ahlskog.

Kuvassa Kewatec Work 1200 työvene

Asennusvalmis paketti on varma ja vaivaton valinta

Kewatec AluBoat Oy Ab rakentaa ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja alumiiniveneitä, jotka räätälöidään täysin asiakkaan tarpeiden mukaan. Helsingin pelastuslaitokselle yhtiö valmisti kolme 12-metristä alusta, joita käytetään tarpeen mukaan esimerkiksi öljyntorjuntaan ja pelastustehtäviin. Machinery toimitti jokaiseen veneeseen kaksi Cummins QSB6.7 -moottoria, joka on Machineryn myymistä Cumminsin merimoottoreista suosituin.

Kahden moottorin ratkaisussa kumpaakin käytetään liikkumiseen, ja sammutustehtävissä toinen pitää alusta paikallaan ja toinen antaa tehon palopumppuun. Moottorit toimitettiin asennusvalmiina kokonaisuutena.

– Pakettiin kuuluivat moottorin lisäksi muun muassa merivaihde, kaasukahvat, johtosarja sekä valmiiksi ohjelmoitu moottorin näyttö. Kewatecin ei tarvinnut kuin asentaa moottorit paikalleen, kertoo myynti- ja applikaatioinsinööri Petri Flinkman Machinerylta.

Taloudellista ajoa kompaktilla ja polttoainepihillä koneella

Moottorin valintaan vaikuttaa useampi tekijä, joista kenties tärkein on teho ja sen kestävyys: voidaanko konetta käyttää tarvittavalla teholla jatkuvasti vai vain lyhyempiä aikoja. Sen lisäksi katsotaan moottorin painoa, huollon helppoutta sekä hintaa.

– Cummins QSB6.7 on laajalti hyväksi todettu moottori, kompaktin kokoinen ja teho–paino-suhteeltaan erinomainen, arvioi Flinkman.

Veneiden koeajossa kiitosta tuli erityisesti pihistä polttoainekulutuksesta sekä hyvästä lastinkantokyvystä. Veneet ovat saaneet jo paljon ajoa Helsingissäkin, ja loppukäyttäjä on ollut tyytyväinen.

– Alus on todella taloudellinen, ja siinä on tarkoitukseen sopiva propulsio ja teholuokka. Kokonaisuus ratkaisee, ja hyvän rungon kanssa konekin pääsee todella loistamaan, päättää Ahlskog.

 

Löydä omaan tarpeeseesi sopivin Cummins-moottori – asiantuntijamme auttavat valinnassa

Tutustu QSB6.7-moottorin pikkuveljeen: Cummins B4.5 tulossa Machinerylle loppuvuodesta 2021!

Myynti

Petri Flinkman

Myynti- ja applikaatioinsinööri
Cummins , Marine, Onan generaattorit

0201630348

petri.flinkman@machinery.fi

Juha Ojala Swanlift-nostimen kyydissä
|

Swanlift-nivelteleskooppinostin on lunastanut paikkansa Ojamartin nostinvalikoimassa

Lue lisää

konetoimitukset

Varavoimaratkaisu vesilaitoksille
| Varavoima

Leenharjun vesiosuuskunnan kokemuksia Machineryn varavoimakoneista

Lue lisää

konetoimitukset

Kymenvesi varavoimakone
| Varavoima

Kymen vesi turvasi kriittiset toiminnot Machineryn varavoimaratkaisuilla

Lue lisää

konetoimitukset