Ermaksan-levykoneet varmistamassa Pansion Peltinurkan laatua

Pansion Peltinurkka uusi kertaheitolla tuotantonsa ydinkoneet Ermaksan-levyleikkurilla ja -särmäyspuristimella. Erityisesti yrittäjä Peter Österberg arvostaa uusien koneiden mukanaan tuomaa laadunvarmistusta.

Pansion Peltinurkka on 21 vuoden ajan toiminut alihankintayrityksenä valmistaen vaativia ohutlevyosia ja osakokoonpanoja, erikoisalanaan ohutlevyn lävistys- muovaus ja taivutus, myös hienosädeplasmaosat leikattuna ja särmättynä. Tämän Naantalissa toimivan yrityksen tuotantomenetelmiin kuuluvat myös hitsaukset sekä pienimuotoisesti putkityöt ja yritys tähtää aina parhaaseen laatuun sekä toimitusvarmuuteen. Näiden kriteereiden täyttämiseksi yritys vaihtoi kertarysäyksellä tuotantonsa ydinkoneet Ermaksan HVR 3100×6 CNC -levyleikkuriin sekä Ermaksan PowerBend Falcon 3100×175 -särmäyskoneeseen.

Laivateollisuuden erikoisosia

Pansion Peltinurkka toimii omissa reilun 1000 m2:n toimitiloissaan, josta yrityksen omassa käytössä on noin 500 m2. Näissä tiloissa yritys on erikoistunut palvelemaan lähinnä laivateollisuuden ohutlevytarpeita. – Toki erittäin laajaan asiakaskuntaamme mahtuu asiakkaita muiltakin toimialoilta, mutta valtaosa valmistamistamme osista ja osakokoonpanoista päätyy laivoihin, kertoo Österberg.

– Pääsääntöisesti käsittelemme tuotannossamme alle 6 mm ainevahvuuksia ja yleisimmät materiaalit ovat alumiinia ja kirkasta. Teemme lähinnä asiakkaidemme tarvitsemia vaativia erikoisosia, joiden sarjakoot ovat yleisimmin 1–3 kpl. 100 kappaleen erä on meille jo suursarja. Erikoisosat ovat monesti melko vaativia valmistaa ja ne vaativat usein meiltä myös suunnittelua. Näihin haasteisiin meillä on vuosikymmenten kokemus ja tämän takia pystymme vastaamaan monimuotoistenkin kappaleiden toteutukseen nopealla aikavasteella.

Ermaksaneilla laatua ja nopeutta

Ydinkoneina Pansion Peltinurkalla ovat levyleikkuri ja särmäyspuristin, joten niiden toiminnan pitää olla luotettavaa ja niiden tuottama jälki laadukasta. – Parikymmentä vuotta vanhat levykoneemme olivat tulleet tiensä päähän ja niistä loppui puhti. Tuotantomme kuormitus on melko aaltomaista ja meidän pitää pystyä reagoimaan nopeasti asiakkaiden tarpeisiin, mm. laivojen korjausremontit vaativat erittäin nopeat toimitusajat. Kun uudet Ermaksanit saapuivat maaliskuussa tuotantoomme, parani tuotantonopeus niiden myötä välittömästi. Saavutamme niiden ansiosta myös vaadittavat mittatarkkuudet ja laatutason vaivattomammin. Kun tehdään laadukkaita tuotteita, pitää myös koneiden olla hyviä, arvioi Österberg.

– Kun vanha kone on loppu, se on loppu. Aihioita meni vanhojen levykoneidemme tuottaman riittämättömän laadun takia roskiin, jolloin pilalle menneen materiaalin lisäksi meni työaikaa hukkaan. Ermaksaneilla pääsimme näistä huolista eroon.

Ermaksan HVR 3100×6 CNC -levyleikkurin kaikki toiminnot tapahtuvat ohjelmallisesti. – Uusi leikkuri on huomattavasti nopeampi verrattuna vanhaan. Myös sen tuottama mittatarkkuus on parempi. Ermaksan myös helpottaa työntekoa, kun siinä on levynkannattimet koneen takana, sanoo Österberg.

Ermaksan PowerBend Falcon 3100×175 -särmäyskone yltää nimensä mukaisesti 175 tonnin puristustehoon, jonka ansiosta s = 6 mm ja l = 3100 mm levy taipuu koneella vaivattomasti. Falcon-mallin myötä Ermaksaniin tulee mukana turvalaitteet vakiona: edessä laser ja takana valoverho. Vakiona koneessa on myös R-liike eli takavasteen ylös-alas-liike sekä myös Y1-, Y2- ja X-liike. Falconiin kuuluu niin ikään parempi takavastetekniikka, jolloin takavasteesta pystyy valitsemaan 4 eri pistettä.

Hyvä tilanne

Alihankkijana Pansion Peltinurkka on muiden toimijoiden tapaan riippuvainen yleisen talouden heilahteluista ja päämiestensä tilauskannasta. Hiljaisiakin aikoja yrityksen historiasta löytyy, mutta Österbergin mukaan työtilanne on nyt hyvä. – Tämä vuosi on jatkunut viime vuoden tapaan varsin vilkkaana ja nyt pystymme uusien Ermaksan-levykoneiden ansiosta vastaamaan kilpailuun entistä paremmin, näkee Österberg.

Kirjoittaja: Petri Kuhlman / Eurometalli 5-6/2018

Linkki alkuperäiseen juttuun

Metallintyöstökonetiimi
| Metallintyöstökoneet

Oletko sinä etsimämme lastuavien koneiden myynnin ammattilainen?

Lue lisää

Metallintyöstö

Paineilmamyyrä
| Rakennuskalusto

Rakentamisen valikoima laajenee: valikoimastamme nyt Hercu paineilmamyyrät!

Lue lisää

Rakentaminen

Raksakone Swanlift henkilönostimet
|

Raksakone investoi neljään uutuusnostimeen: ensifiilikset Swanlift-nivelpuominostimista ovat olleet positiivisia

Lue lisää

konetoimitukset