Ensimmäinen IMO Tier III -standardin mukainen Cummins X15 -merimoottori toimitettu Finferriesin alukseen

Finferries Finnö

Finferriesin Finnö -alukseen on toimitettu uusimman IMO Tier III -päästönormin mukainen Cummins X15 -merimoottori. Tehoa moottorissa on 600 hevosvoimaa. Kyseessä on ensimmäinen alus, johon on asennettu Cummins X15 IMO 3 -päästönormin mukainen moottori. Aluksen on tarkoitus aloittaa lauttalinja Turun saaristossa kevään 2022 aikana.

Vuoden 2021 alusta lähtien uusiin aluksiin ja merimoottoriasennuksiin sovelletaan kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n MARPOL-yleissopimuksen mukaista NOx Tier III -päästönormia. Uusi päästönormi edellyttää 80 %:n vähennystä vuonna 2000 käytössä olleiden moottoreiden keskimääräisestä typenoksidien päästötasosta. Finferriesin aluksessa tämä vähennys on saavutettu moottoriin asennetulla SCR-järjestelmällä.

Uuden päästönormin mukaisen Cummins-merimoottorin testaamisessa ja toimittamisessa on ollut mukana monia kansainvälisiä osapuolia. Moottorin SCR-järjestelmä toimitettiin Ruotsista. Ranskan Cummins toteutti testit ja päästömittaukset Bureau Veritas -luokituslaitoksen valvonnassa. Finferriesin alukseen moottori asennettiin Ahvenanmaalla alkuvuodesta 2022.

Cummins X15 -merimoottori

Tiukinta Tier III -päästönormia sovelletaan toistaiseksi vain muutamissa vesistöissä, kuten Itämeren ja Pohjanmeren typenoksidien rajoitusalueilla. Cummins toimittaa IMO 3 päästöhyväksyttyjä moottoreita kokoluokassa 11–60 litraa. Kysy lisää Tier III -päästönormin mukaisista Cummins-merimoottoreista asiantuntijoiltamme! 

Lue lisää Tier III -päästönormista täältä!

Myynti

Petri Flinkman

Myynti- ja applikaatioinsinööri
Cummins , Marine, Onan generaattorit

0201630348

petri.flinkman@machinery.fi

| Voimantuotto

Haussa mekaanikko-työnjohtaja Terrafamen kaivosalueelle Sotkamoon

Lue lisää

Rekrytointi

Swanlift henkilönostin perhe
|

Swanlift – henkilönostinperhe laajenee: 18 ZB saa seurakseen kaksi pienempää mallia 101 ZB ja 140 ZB

Lue lisää

Rakentaminen

| Rakennuskalusto

Lujatalo luottaa Machineryn AMO-alumiinitelineisiin ja niiden turvallisuuteen

Lue lisää

Rakentaminen