Baltic Yachts 110 CUSTOM– Cumminsin moottoreista tehoa unohtumattomiin risteilykokemuksiin

Baltic Yachts on jälleen astunut askeleen eteenpäin purjevenesuunnittelussa esitellessään uuden BALTIC 110 CUSTOM -jahdin, joka 2,5 vuotta kestäneen rakennusprojektin päätyttyä laskettiin vesille kesällä 2023.
110 jalkaa pitkä hiilikuiturunko on suunniteltu tarjoamaan unohtumattomia risteilykokemuksia ympäri maailmaa. Tämä projekti osoittaa Baltic Yachtsin jatkuvaa sitoutumista innovaatioon ja kestävään purjehdukseen, tarjoten samalla unohtumattomia kokemuksia ja nautintoa niille, jotka haluavat tutkia maailmaa purjehtien.

Yksi merkittävä ratkaisu tässä veneessä on sen sähköinen voimalinja. Venettä ajetaan sähkömoottorilla, joka mahdollistaa tasaisen ja äänettömän liikkumisen. Lisäksi moottori muuntuu generaattoriksi käyttäen veneen potkuria purjehtimisen aikana, jolloin sähköä tuotetaan samalla, kun vene etenee tuulisella merellä. Tämä lisää veneen energiatehokkuutta ja vähentää riippuvuutta perinteisestä polttoaineesta. Generaattoreihin sähköä tuottaa kaksi kappaletta Cummins B4.5 merimoottoria. Sähköpropulsioratkaisu generaattoreineen ja Cumminsin moottoreineen on erityisen hiljainen, mikä parantaa purjehduskokemuksen mukavuutta.

Näiden moottorien valinnassa otettiin huomioon teho, koko ja paino. Tavoitteena oli saavuttaa 129kW teho mahdollisimman tehokkaasti kompaktilla moottorilla. Näistä lähtökohdista Cumminsin B4.5 moottori osoittautui sopivaksi valinnaksi. Testiajossa moottori toimi erittäin hyvin, myös ylikuormitustilanteissa, ja suorituskyky tyydytti projektin vaatimukset.

”Kaiken kaikkiaan tosi hyvin on mennyt. Ihan vaan senkin perusteella, miltä se moottori kuulostaakin. Turbo viheltää sopivasti ja kuulee jo, ettei ole mitään hätää. Tämän kokemuksen jälkeen ehdottomasti, jos tarvitaan 130kW moottoreita, niin tämä on oikein hyvä vaihtoehto”, kommentoi Baltic Yachtsin sähköjärjestelmien suunnitteluinsinööri Kim Kolam.

Nämä ovat ensimmäiset Cumminsin B4.5 moottorit, jotka tulevat asiakkaalle käyttöön. Ennen tätä niitä on ollut ainoastaan Cumminsin omassa testikäytössä. Lyhyen kokeilun jälkeen niihin on oltu niin tyytyväisiä, että niitä käytetään myös Baltic Yachtsin seuraavassa projektissa. Moottorit ovat läpikäyneet onnistuneita testejä ja yhteensä lähes vuorokauden kestäneiden testiajojen jälkeen voidaan moottoreiden todeta toimivan odotetusti. Baltic Yachtsin ja Machineryn välinen yhteistyö kanssa on ollut hyvin sujuvaa ja Machineryltä on saatu projektiin tarvittavaa asiantuntemusta.

”On ollut hienoa olla mukana näin edistyksellisessä rakennusprojektissa ja saada ensimmäiset Cumminsin B4.5 moottorit asiakkaalle käyttöön ”, kommentoi Machineryn myynti- ja applikaatioinsinööri Petri Flinkman ja jatkaa ”kyseisessä moottorissa on paljon tehoa kompaktissa paketissa, jonka takia ne olivat juuri sopivat tähän projektiin.”

BALTIC 110 CUSTOM -jahdin tekniset tiedot ovat myös vaikuttavia. Sen kokonaispituus on 33,50 metriä ja leveys on 7,60 metriä ja syväys vaihtelee 3,80 ja 5,80 metrin välillä. Uppouma on 95 tonnia. Nämä ominaisuudet yhdessä voimansiirtolinjan tarjoaman tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden kanssa tekevät tästä jahdista erinomaisen valinnan risteilyyn.

Tutustu Cumminsin  B4.5 -moottoriin sekä muuhun merimoottorivalikoimaan täältä!

 

Myynti

Petri Flinkman

Myynti- ja applikaatioinsinööri
Cummins , Marine, Onan generaattorit

0201630348

petri.flinkman@machinery.fi

Safandarley minicel robottisärmäyssolu ja piristeel
|

Piristeel Oy otti käyttöön Suomen ensimmäisen SafanDarley Mini Cell – särmäysrobottisolun

Lue lisää

konetoimitukset

| Voimantuotto

Toimitimme Puutarha Tahvoset Oy:lle Kubota RTV900 -huoltokoneeseen Kubota D902-E4B tehdasuuden vaihtomoottorin – Toimitus sujui mutkattomasti ilman koneen pitkää seisonta-aikaa

Lue lisää

konetoimitukset

Pertemet - Costa hiomakone
| Metallintyöstökoneet

Pertemet Oy:lle toimitettiin Costa Levigatrici MD5 hiomakone

Lue lisää

konetoimitukset