AMO-alumiinitelineet: Kotimaista laatua ja 100 % kierrätettyä alumiinia

AMO-alumiinitelineitä on valmistettu Siurossa jo yli 40 vuoden ajan osana Purson ja Machineryn pitkää yhteistyötä. Vuosien varrella telineiden tuotekehitys on ollut jatkuvaa ja AMO-alumiinitelineet tunnetaankin korkean laatunsa lisäksi muuntautumiskyvystään sekä kestävyydestä.

Kierrätetyllä alumiinilla merkittäviä energiasäästöjä sekä pienemmät hiilidioksidipäästöt

AMO-alumiinitelineet valmistetaan nykyään 100 % kierrätetystä alumiinista. Materiaalina alumiini soveltuu erinomaisesti Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, sillä alumiini muodostaa luonnollisen oksidikerroksen pinnalleen, mikä suojaa alumiinia korroosiota vastaan. Alumiini on materialiina kevyt ja keveytensä ansiosta telineet on helppo kasata. Alumiinin rakenteellinen lujuus ei kärsi, vaikka se sulatettaisiin sekä käytettäisiin uudelleen useita kertoja, mikä tekee alumiinista loistavan kierrätysmateriaalin. Kierrätetty alumiini on merkittävästi primäärialumiinia ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kierrättämällä alumiinia säästetään energiaa, vettä ja muita luonnonvaroja sekä vähennetään päästöjä, syntyvän jätteen määrää sekä m­uita ilmastovaikutuksia.

Kierrätetyn alumiinin valmistus vaatii vain 5 % primäärialumiinin käyttöön vaaditusta energiasta. Kierrätysalumiinia käytettäessä päästöt ovat puolestaan jopa 98 % pienempiä. Hyödyntämällä fossiilivapaata energiaa sekä vähentämällä alumiinihukkaa, saadaan vähennettyä päästöjä entisestään. (lähde: Name of the document (rt.fi))

”Kierrätysalumiinia käytetään Purson toimittamissa tuotteissa vuosi vuodelta enemmän ja tänä päivänä noin puolet Purson toimittamista alumiiniprofiileista valmistetaan Purson omalla Ikaalisten sulatolla valmistetusta Greenline kierrätysalumiinista. Purso Greenline kierrätysalumiini koostuu 55–60 % teollisuuden valmistusprosesseista peräisen olevasta pre-consumer romusta ja 40–45 % elinkaarensa lopuksi käytöstä poistuneista tuotteista peräisin olevasta post-consumer romusta.”, kommentoi Purson Lauri Hautanen.

Tutustu Purson Greenline -tuotelinjaan:

Purso Greenline | Purso

 

AMO-alumiinitelineet erinomainen valinta rakennustyömaille

 

AMO-alumiinitelineet ovat monikäyttöisiä ja niihin on saatavilla monipuolisesti eri osia. Jopa ensimmäisiin malleihin toimitetaan edelleen varaosia, mikä on saanut paljon kiitosta asiakkailta. Telineet ovat painoltaan kevyitä, eikä niiden kasaus vaadi erillisiä työkaluja, jonka ansiosta kasaus on nopeata ja helppoa. Kasaus onnistuu varsin nopeasti kahden ihmisen voimin ja tarvittaessa yksinkin.

Vihreä siirtymä näkyy lähitulevaisuudessa yritysten päätöksenteossa yhä selkeämmin ja siksi vastuullisuus- ja ympäristönäkökulma on tärkeä osa päätöksentekoa uusia investointeja tehdessä. Kotimaassa tuotetut ja kierrätetystä alumiinista valmistetut telineet ovat ympäristö- ja vastuullisuusnäkökulmasta huomattavasti parempi vaihtoehto kuin ulkomailta tuodut ja primäärialumiinista valmistetut telineet.

”AMO-telineiden kotimaisuus on jo aiemminkin ollut merkittävä lisäarvo asiakkaille, mutta nyt kotimaisuuden ohella tärkeäksi tekijäksi jalustalle nousee myös se, että AMO-telineet valmistetaan nykyisin 100 % kierrätysalumiinista. Asiakkaat arvostavat AMO-telineiden kotimaisuutta, kestävyyttä sekä yksinkertaista kasattavuutta.”, kommentoi Machineryn myyntipäällikkö Seppo Halme.

Alumiiniset rakennustelineet ovat monipuolisia, kevyitä ja kestäviä telineitä, jotka soveltuvat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niiden helppo siirrettävyys, kasaus, varaosasaatavuus sekä kestävyys tekevät niistä erinomaisen valinnan niin rakennustyömaille kuin vuokraamokäyttöön.

 

Tutustu AMO-alumiinitelineiden valikoimaamme täällä: Alumiinitelineet – Kotimaista tuotantoa – Ammattikäyttöön – Machinery

 

Machineryn ja Purson yhteistyötä takana jo yli 40 vuotta

 

Machineryn ja Purson yhteistyö käynnistyi jo yli 40 vuotta sitten, kun Machineryn asiakkaiden toiveesta lähdettiin kehittämään kotimaista ratkaisua Englannista tuotujen alumiinitelineiden tilalle. Kotimainen tuotanto käynnistyi 1982, jonka jälkeen yhteistä tuotekehitystä on tehty säännöllisesti.

”Kehitämme AMO-telineitä jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. Kaikessa kehitystyössämme pyrimme mahdollisimman toimiviin ratkaisuihin ja minimoimaan lisäosien määrän, jotta tuotteet pysyvät yksinkertaisina käyttää. AMO-telineissä ei ole erillisiä irto-osia ja kaikki osat ovat samaa alumiinimateriaalia. Telineissä ei käytetä lainkaan herkästi rikkoutuvia valuosia. Vuonna 2020 päivitimme AMO-telinesarjojen nimet ja nimimuutokselle halusimme selkeyttää kansanomaisesti eri tuotteiden tunnistamista. Nyt nimet AMO Harri, Olli ja Aino ovat jo kaikkien huulilla.”, täydentää Seppo Halme.

Tampereen lähellä Siurossa toimivan Purson ydinosaamiseen kuuluu alumiiniprofiilien pursotus ja jatkojalostus. Pursotetuista alumiiniprofiileista valmistettu alumiiniteline on kustannustehokas ja laadukas. Yrityksen oman, Ikaalisissa sijaitsevan, sulaton kautta käytöstä poistunut tai valmistusprosesseissa hukaksi jäänyt alumiinitavara kiertää uudelleen raaka-aineeksi.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Janne Kaltokari, p. 044 7700 169

Mikko Niemi, p. 040 740 2123

Veli-Matti Maaranen, p. 044 704 5176

Seppo Halme, p. 0400 469 647

 

 

Metallintyöstökonetiimi
| Metallintyöstökoneet

Oletko sinä etsimämme lastuavien koneiden myynnin ammattilainen?

Lue lisää

Metallintyöstö

Paineilmamyyrä
| Rakennuskalusto

Rakentamisen valikoima laajenee: valikoimastamme nyt Hercu paineilmamyyrät!

Lue lisää

Rakentaminen

Raksakone Swanlift henkilönostimet
|

Raksakone investoi neljään uutuusnostimeen: ensifiilikset Swanlift-nivelpuominostimista ovat olleet positiivisia

Lue lisää

konetoimitukset