Allison-automaattivaihteistot – tärkeä osa Dakar-rallissa menestyneitä kuorma-autoja

Ralli kuorma-auto automaattivaihteistot

Kaikissa tämän vuoden Dakar-rallin kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneessa kuorma-autossa oli Allisonin automaattivaihteisto. Suurin osa oli Allison 4000 Series™ -vaihteistoja. 4000-sarja on suunniteltu keskisuurille ja raskaille hyötyajoneuvoille, ja sitä käytetään laajasti raskaissa rakennus-, jäte-, hälytys- ja pelastusautoissa sekä puolustusajoneuvoissa maailmanlaajuisesti.

Dakar-ralli on vuodesta 1979 lähtien ajettu maailman tunnetuin erämaaralli, joka kestää noin kaksi viikkoa. Rallissa ajetaan kilpaa auto-, moottoripyörä- ja kuorma-autoluokissa. Tänä vuonna ralli alkoi 31. joulukuuta Punaisenmeren rannalta ja päättyi lopulta Persianlahden hiekkaisille rannoille Dammamiin 15. tammikuuta – yli 8 500 kilometrin matkan jälkeen. Tuloksia katsoessa todettiin, että kaikki Dakar-rallin kymmenen parhaan joukkoon yltäneet kuorma-autot oli varustettu Allisonin automaattivaihteistoilla.

”Tämän vuoden Dakar-ralli oli yksi kovimmista, mitä muistan, ja sen aikana sattui monia yllätyksiä. Allisonin täysautomaattivaihteistojen ansiosta tiimit pystyivät ajamaan täydellä nopeudella ja siirtämään täydet tehot renkaisiin hankalimmissakin maastoissa”, totesi Gerard De Rooy kuorma-autoluokan voittaneen Team De Rooyn kapteeni ja omistaja.

Machinerystä saat kestävät moottoriurheiluunkin soveltuvat Allison-automaattivaihteistot

Allisonin automaattivaihteistot soveltuvat hyvin käytettäviksi moottoriurheilussa muun muassa patentoidun monumenttimuuntimen ansiosta. Lisäksi Allisonin Continuous Power Technology™ ehkäisee vaihteiston vedon katkokset, joita esiintyy vaihtaessa manuaali- ja automatisoiduilla manuaalivaihteistoilla (AMT). Allisonin vaihteistot vaihtavat automaattisesti oikeaan aikaan ottaen huomioon hyötykuorman, tienpinnan pidon ja kaltevuuden, mikä mahdollistaa tasaisen vaihdon täydellä teholla. Tämä tekniikka suojaa ajoneuvon osia ja ehkäisee kuljettajan väsymystä. Mahdollisuus keskittyä ajamiseen ilman, että tarvitsee vaihtaa jatkuvasti vaihteita, on ratkaisevan tärkeää rallikilpailussa, jossa kuljettajien on pidettävä molemmat kädet ratissa ja silmät radalla joka sekunti.

”Allison on ylpeä voidessaan tarjota Dakar-kilpailijoiden käyttöön järeät täysautomaattivaihteistot, jotka takaavat erinomaisen luotettavuuden, ohjattavuuden, kiihtyvyyden ja alan johtavaa suorituskykyä”, toteaa Allison Transmissionin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan markkinointijohtaja Sjoerd Vos.

Lue koko uutinen tästä (Konepörssi 8.2.2023)

Kiinnostuitko Allison-vaihteistoista? Lue lisää täältä

 

 

Myynti

Kimmo Hotti

Huolto
Allison

0201630309

kimmo.hotti@machinery.fi

Kimmo Mönkkönen

Huolto
Allison

0201630308

kimmo.monkkonen@machinery.fi

Myynnin yhteystiedot
Metallintyöstökoneyksikkö Machinery
|

Terveisiä Machineryn metallintyöstökoneyksiköstä!

Lue lisää

Tiedote

Stadin mörinät
|

Machinery rakentaminen ja voimantuotto mukana Stadin mörinöissä 9.-10.6. -Tervetuloa!

Lue lisää

Tapahtumat

tsurumi-pumput
|

Tsurumi-pumpuista apua tulviin!

Lue lisää

Rakentaminen