Allison-vaihteistot tärkeässä roolissa tänäkin vuonna Dakar-rallissa

Allison vaihteistot Dakar ralli

Dakar-ralli, alun perin tunnettu nimellä Paris-Dakar-ralli, on yksi maailman tunnetuimmista ja vaativimmista autokilpailuista. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1978, ja alun perin reitti kulki Pariisista Dakariin, Senegaliin. Vuodesta 2020 lähtien kilpailu on ajettu Saudi-Arabiassa. Ralli kattaa tuhansia kilometrejä ja vie osallistujat erämaiden, vuoristojen ja muiden haastavien maastojen läpi. Osallistujat kilpailevat useissa eri luokissa, kuten moottoripyörät, autot, kuorma-autot ja mönkijät.

Tänä vuonna kilpailun kahdenkymmenen parhaan osallistujan ajoneuvoista 80prosenttia oli varustettu Allison-täysautomaattivaihteistolla. Allison Transmission on maailman suurin automaattivaihteistojen valmistaja sekä johtava sähköisten hybridivoimansiirtojärjestelmien kehittäjä ja valmistaja. Vaihteistoja käytetään muun muassa linja-autoissa, hälytys- ja pelastusajoneuvoissa, jäteautoissa, erilaisissa kaivosajoneuvoissa sekä puolustusajoneuvoissa.

Allison-automaattivaihteistot tunnetaan erityisesti seuraavista ominaisuuksista:

  • Kestävyys ja Luotettavuus: Allison-vaihteistot on suunniteltu kestämään raskasta käyttöä ja äärimmäisiä olosuhteita, mikä tekee niistä ihanteellisia esimerkiksi Dakar-rallin kaltaisiin kilpailuihin.
  • Tehokas Tehonsiirto: Täysautomaattiset vaihteistot mahdollistavat saumattoman ja tehokkaan voimansiirron, mikä parantaa ajoneuvon suorituskykyä ja polttoainetehokkuutta.
  • Käytön Helppous: Vaihteenvaihto tapahtuu sujuvasti ilman manuaalista ohjausta. Tämä on erityisen hyödyllistä haastavissa ajotilanteissa.

Dakar-ralli 2024 oli jälleen kerran todellinen testi ajoneuvojen ja teknologian suorituskyvylle. Rallin aikana täysautomaattisten Allison-vaihteistojen edut tulivat esiin erityisesti seuraavissa tilanteissa:

  • Hiekkadyynit: Sujuva vaihteenvaihto ja tehokas tehonsiirto auttoivat kuorma-autoja navigoimaan pehmeässä hiekassa ilman juuttumista.
  • Kivikkoiset Reitit: Kestävyys ja luotettavuus varmistivat, että ajoneuvot pystyivät käsittelemään kivisiä maastoja ilman merkittäviä teknisiä ongelmia.
  • Pitkät Etapit: Optimaalinen polttoainetehokkuus ja vaihteiden automaatio vähensivät kuljettajien rasitusta pitkillä ja vaativilla etapeilla.

Allison Transmissionin menestys Dakar 2024 -rallissa vahvistaa heidän asemansa johtavana vaihteistoteknologian toimittajana, joka pystyy vastaamaan maailman vaativimpien moottoriurheilukilpailujen asettamiin haasteisiin.

Lue lisää Dakar-rallista tästä

Kiinnostuitko Allison-automaattivaihteistoista – Lue lisää tästä

Myynti

Kimmo Hotti

Huolto
Allison

0201630309

kimmo.hotti@machinery.fi

Kimmo Mönkkönen

Huolto
Allison

0201630308

kimmo.monkkonen@machinery.fi

Tero Aspegren

Myyntipäällikkö

0201630307

tero.aspegren@machinery.fi

Fanuci laserhitsaus
| Laserhitsaus

Laserhitsauksella tehokkuutta tuotantoon

Lue lisää

Metallintyöstö

|

Piristeel Oy eliminoi särmäyksen pullonkauloja SafanDarley Mini Cell -särmäysrobottisolulla

Lue lisää

konetoimitukset

Hercu paineilmamyyrä
| Rakennuskalusto

Paineilmamyyrät – Tehokas ratkaisu maanalaisiin asennuksiin: Alitustyöt onnistuvat jopa talvella

Lue lisää

Rakentaminen