Tarjouspyyntö

Vannesahanterät

Meiltä saat Eberle vannesahanterät monenlaisiin vannesahoihin. Tutustu tämän sivun tietopakettiin teristä ja ota yhteyttä myyntiimme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään terävalintojen teossa. Voit ostaa sahanterät myös helposti suoraan verkkokaupastamme.

Vannesahanterän rakenne

Hammastuksen pikateräs (HSS) sekä selkäosan raakamateriaali eli jousiteräs hitsataan yhteen elektronisesti tyhjiössä. Tästä on myös syntynyt BI-Metalliterä – nimitys (bi = kaksois). Tämän jälkeen siihen jyrsitään hampaat jotka haritetaan ja karkaistaan. Karkaisun jäljiltä hampaisiin jää lasimainen pinta.

On erittäin tärkeää suorittaa ensimmäiset sahaukset pienillä arvoilla jotta lasimainen pinta irtoaa hampaista.

 

Huolellinen terän sisäänajo takaa pitkän terän käyttöiän sekä parantaa katkaisujälkeä

Vannesahanterä sisäänajetaan pienillä arvoilla

1. Uuden terän hampaan kärki on terävä

2. Oikealla sisäänajolla se pyöristyy hieman

3. Liian voimakas syöttö sisäänajossa vahingoittaa terän hampaan joka lyhentää terän käyttöikää huomattavasti

 

Vannesahanterä sisäänajetaan rauhallisilla katkaisuarvoilla. Sahakaaren syöttönopeuden ja teräpaineen tulisi olla noin 50 % pienempi kuin normaalisahauksessa ja teränopeuden noin 10-20 % normaalia pienempi.

Aluksi tulee katkaista pieniä halkaisijoita tai profiileja, minkä jälkeen voidaan siirtyä normaaliarvoihin noin 300 cm² jälkeen. A4-arkki on noin 600 cm². Suurien halkaisijoiden sekä umpimateriaalien sahaus voidaan aloittaa noin 15-20 min sahauksen jälkeen.

Jos vannesahanterän hammas ei aukea oikein ja lasimainen pinta jää jäljelle, katkaisuarvot nousevat ja hampaiden kärki katkeaa ja jää materiaalin sisään vieden mukanaan lisää hampaita tehden terästä käyttökelvottoman.

 

Sahaterän geometria

b = leveys
s = paksuus
h = hampaan korkeus
t = hampaan väli
α = kulman kaltevuus
Υ = päästökulma
w = harituksen leveys

 

 

Vannesahanterien hammastukset

Oikealla hammastuksen valinnalla taataan optimaalinen katkaisuaika ja -pinta.
Eberlen erittäin laaja vanneterävalikoima sisältää erilaisia hammasjakoja ja hammastuksia. Hammasjako metallinkatkaisuvanneterissä on yleensä ilmoitettu kirjaimella Z. Hammaslukema kertoo kuinka monta hammasta on per tuuma. Esimerkiksi hammastuksessa Z 5/8 on 5-8 hammasta tuumalla. Katkaistava materiaali ja sen mitat (materiaalin halkaisija D ja/tai seinänvahvuus S) määräävät hammasjaon.

Hammastus profiileille ja putkille

D=Halkaisija (mm)
S=Seinän vahvuus (mm)

 

Hammastuksen valinta umpiaineelle

 

Lastun ulkonäkö

  • Hyvin hieno tai pulverimainen lastu osoittaa, että terän syöttönopeutta tulisi lisätä.
  • Paksu, painava tai sinisen värinen lastu osoittaa, että terä on ylikuormitettu. Syöttönopeutta tulisi vähentää.
  • Löysästi kierteellä olevat lastut kertovat ihanteellisista katkaisuolosuhteista.

Eberle kehityksen kärjessä

Terävalmistaja Eberle on näytellyt 160 vuoden ajan ratkaisevaa roolia sahausteknologian kehityksessä. Yritys aloitti vuonna 1836 pienenä lehtisahavalmistajana, josta se on kasvanut moderniksi, korkeatasoiseksi teknologiayritykseksi. Kaikkien Eberle-vannesahanterien selkämateriaalin ja hammastuksen pikateräksen liitos tehdään Eberlen tehtaalla Augsburgissa, Saksassa. Tämän ansiosta Eberle pystyy takaamaan tuotteidensa korkeatasoisen laadun. Eberlen vannesahanterien luotettavuus ja tarkkuus on tunnettu monien suurten vannesahavalmistajien keskuudessa ympäri maailman.

Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisätietoja vannesahojen teristä. Myyntimme auttaa sinua mielellään!

Myynti