Sah-ko Oy:n investointi uuteen Lagun-jyrsinkoneeseen tehostaa tuotantoa ja mahdollistaa monipuolisemman palvelukokonaisuuden

 

SAH-KO ja MAchineryn toimittama Lagun jyrsinkone

Kuvassa Koneistaja Mikko Huotari (vas,) ja työnjohtaja Antti Koskinen Lagun-jyrsinkoneen äärellä. Uuden koneen myötä yrityksen koneistamon automaatioaste ja tuotantokapasiteetti nousevat, palvelutarjonta laajenee ja kilpailuasema vahvistuu.

 

Machinery Oy toimitti ja asensi loppuvuodesta 2023 oululaiselle Sah-Ko Oy:lle uuden liikkuvapöytäisen Lagun BM4 -jyrsinkoneen. Sah-Ko investoi uuteen koneeseen parantaakseen tuotantoprosessiaan ja vastatakseen monipuolisemmin asiakkaiden tarpeisiin. Yrityksessä todettiin, että vanhalla koneella ei pystytä enää riittävästi vastaamaan nykypäivän tarpeisiin mm. koneen pienen koon ja yhden lisäakselin puutteen vuoksi. Investoinnin lähtökohtana oli hankkia kone, joka pystyisi suoriutumaan vaativimmistakin tehtävistä tehokkaasti ja joustavasti.

Alkuvaiheen kone- ja toimittajakartoituksessa nousi esiin Machineryn nopea ja palveluhenkinen kommunikointi. Machineryn edustamaan Lagun-jyrsinkoneeseen päädyttiin muutamien ratkaisevien seikkojen vuoksi. Koneen kompakti koko oli iso tekijä, sillä tila koneelle Sah-Ko:n koneistamohallissa oli rajallinen. Lisäksi Lagunin liikeratojen laajuus (X=4000mm, Y=1300mm, Z=1500mm) vastasi yrityksen tarpeisiin ja kone mahdollisti monesta suunnasta tapahtuvan työstön yhdellä asetuksella. Vaikka Lagun ei ollut Sah-Ko:lle ennestään tuttu merkki, sen tarjoama tarkkuus, Heidenhain-ohjaus ja koneen kokonaisvaltainen suorituskyky vakuuttivat valintaa tehtäessä.

 

Machineryltä huolellinen käyttöönottokoulutus

Jotta siirtyminen uuden koneen käyttöön sujuisi asiakkailta mahdollisimman vaivattomasti, panostaa Machinery koneita toimittaessaan erityisesti käyttöönottokoulutukseen sekä käytön alkuvaiheen tekniseen tukeen. Lagun-jyrsinkoneen käyttöönotto sujuikin Sah-Ko:ssa suunnitellusti ja pienin ongelmin, ja Machinery tarjosi koneen käyttäjille kattavan käyttökoulutuksen.

Sah-Ko:ssa kommunikointi Machineryn kanssa on todettu avoimeksi ja joustavaksi. Kun tukea on tarvittu, on sitä saatu nopeasti ja yhteistyö Machineryn kanssa koetaan kokonaisuudessaan varsin hyväksi. Machineryn yhteyshenkilöihin, kuten Asko Silvalaan ja Kari Pirttilään, on voitu ottaa yhteyttä milloin tahansa, mikä on ollut tärkeää ongelmien ratkaisussa.

”Teknisten haasteiden kanssa palvelua saatiin nopeasti. Ensin vaihdettiin tekstiviestejä Askon kanssa ja sitten Machineryn asentaja soitti korjausohjeiden kanssa, eli sen puolesta on kyllä hyvin pelannut”, kommentoi Sah-Ko:n koneistaja Mikko Huotari.

”Ostoprosessin osalta minulla oli Machineryn yhteyshenkilönä Pirttilän Kari ja hänelle pystyi soittamaan milloin vaan. Myös sähköposteja tykitettiin puolin ja toisin ja vastaukset tulivat aina nopeasti, eikä tarvinnut montaa päivää odotella”, lisää työnjohtaja Antti Koskinen.

Tulevaisuuden näkymät

Sah-Ko:ssa opetellaan ja totutellaan nyt uuden koneen käyttöön. Tunnelmat ovat innostuneet ja odotukset korkealla. Koneella pystytään valmistamaan aiempaa suurempia ja monimutkaisempia kappaleita ja myös monenlaisten pienten kappaleiden valmistus onnistuu uudella koneella aiempaa nopeammin ja tehokkaammin. Uuden koneen rinnalla jatketaan vanhan koneen käyttöä pienten kappaleiden valmistuksessa.

Investointi on merkittävä askel Sah-Ko:n koneistamon kehityksessä, sillä koneen myötä yrityksen koneistamon automaatioaste ja tuotantokapasiteetti nousevat, palvelutarjonta laajenee ja kilpailuasema vahvistuu. Asiakkaiden moninaisiin tarpeisiin pystytään vastaamaan nyt entistäkin monipuolisemmin, Sah-Ko:ssa todetaan innostuneesti.

Sah-Ko Oy

Sah-Ko Oy on vuonna 1955 perustettu oululainen teollisuuden palveluita tarjoava perheyritys, joka työllistää noin 75 henkeä. Yrityksen palveluihin kuuluvat metallimyynti, koneistettavien ja hitsattavien osien ja teräsrakenteiden valmistus ja pintakäsittely, teollisuusputkistojen ja -säiliöiden valmistus, teollisuuden asennus- ja kunnossapitopalvelut sekä omien Raiko-tuotteiden ja Hexxaclean-lämmönvaihdinpesurien valmistus.

Lue lisää:

www.sah-ko.fi

www.metallimyynti.fi

www.raikomachines.com

www.hexxaclean.com

Myynti

Kari Pirttilä

Myynti raskas koneistus

0400510736

kari.pirttila@machinery.fi

Asko Silvala

Tekninen tuki

0201630375

asko.silvala@machinery.fi

Konepaja-messut 2024
| Metallintyöstökoneet

Olemme mukana Konepaja-messuilla 19.-21.3. – Meidän löydät osastolta E251

Lue lisää

Metallintyöstö

Järvensivun konepaja
| Metallintyöstökoneet

Lisää tehoa Järvensivun konepajan tuotantoon Hyundai L4000LM CNC-sorvilla

Lue lisää

konetoimitukset

Uplift henkilönostin
| Rakennuskalusto

Malmin K-Citymarket investoi Uplift-henkilönostimeen helpottaakseen päivittäisiä toimintojaan

Lue lisää

konetoimitukset