MicroStep-viisteplasma automatisoi kaksi työvaihetta Auramo Oy:n tuotannossa

MicroStep viisteplasma

MicroStep MG 120001.25BGPrk sisältää viiste- ja kaasuleikkauspään sekä poraus- ja kierteitysyksikön automaattisella terävaihdolla.

Auramo Oy on lisännyt tuotantonsa kustannus­tehokkuutta poraus- ja kierteitys­ominaisuudella varustetulla MicroStep-viisteplasmalla. MicroStepin monipuolisten ominaisuuksien ansiosta Auramo kykenee tekemään sillä aiemmin kolmella koneella tehdyt työvaiheet.

Auramolla on pitkä historia Suomessa kuljettuna, sillä yritys on perustettu jo vuonna 1947. Trukkipuolen lisälaitteet liittyivät valmistusvalikoimiin 1960-luvulla. Vuodesta 2001 lähtien yritys on toiminut osana maailmanlaajuisesti toimivaa Bolzoni-konsernia. Ryhmän tehtaat Italiassa, Suomessa, Saksassa, USA:ssa ja Kiinassa valmistavat Bolzoni, Auramo ja Meyer-trukkilisälaitteita, trukkihaarukoita ja muita trukkikäsittelyssä tarvittavia tarvik­keita.

Vuodesta 2014 lähtien Auramo on toiminut 5400 m2 tuotantotiloissa Järvenpäässä, jossa yrityksen oma tuotanto valmistaa trukkilisälaitteita, päätuotteinaan paperirulla- ja paalipihdit, erityisesti metsäteollisuuden käyttökohteisiin. Tänä päivänä Bolzoni-konserni lukeutuu maailman johtaviin trukkilisälaitteiden ja haarukoiden valmistajiin. Auramo Oy työllistää 76 henkilöä, joiden työn tuloksena muodostui vuonna 2022 18 miljoonan euron liikevaihto.

Massaräätälöityjä ratkaisuja

MicroStep viisteplasma - Auramo Oy

– Tuotamme ­massaräätälöityjä ratkaisuja, eli ­teemme räätälöityjä tuotteita ­massavalmistuksen keinoin. Sarjat ovat hyvin ­pieniä, ­valmistamme ­asiakassovellettuja tuotteita. Pääosa vuosituotannostamme päätyy vientiin, ­kertoo ­toimitusjohtaja ­Mika Hyyrynen.

– Tuotamme massaräätälöityjä ratkaisuja, eli teemme räätälöityjä tuotteita massavalmistuksen keinoin. Sarjat ovat hyvin pieniä, valmistamme asiakassovellettuja tuotteita. Pääosa vuosituotannostamme päätyy vientiin, kertoo toimitusjohtaja Mika Hyyrynen.
Auramo valmistaa lopputuotteet levyaihioista valmiiksi tuotteiksi asti. Kaikki lähtee liikkeelle rakenneteräslevyjen plasmaleikkauksesta. Leikattuja levyjä työstetään kolmella vaakakaraisella koneella. Osia liitetään robotisoiduilla, mekanisoiduilla ja manuaalisilla hitsauksilla.

MicroStep leikkaa, viistää ja poraa – kerralla valmista

Yksi lähiaikojen merkittäviä investointeja Auramolla on MicroStep MG 120001.25BGPrk -viisteplasman hankinta. Kone jalkautui tuotantoon Machineryn toimittamana suunnitellun aikataulun puitteissa viime marraskuussa. – Itse asennus meni tosi hyvin, ja kone lähti myös hyvin käyntiin, kehuu Hyyrynen.
– Teimme aiemmin viisteet plasmaleikattuihin levyihin mekaanisesti nakertamalla ja reiät porattiin niihin säteisporakoneella. Nyt nämä kaikki kolme työvaihetta toteutuvat laadukkaasti MicroStepilla aina reikien kierteitystä myöten, eli saimme automatisoitua kaksi työvaihetta, kertoo Hyyrynen, ja jatkaa:
– Syitä vanhan koneen päivitystarpeeseen löytyy myös ohjelmistopuolelta, sillä tätä edeltävä kone pyöri Windows XP:n päällä, eikä siihen saanut enää päivityksiä.

– MicroStep-viisteplasman hankinta on kolmen vuoden suunnitelman tulos. Suomessa on satakunta Miocrostep-konetta käytössä, ja niistä kuulemamme käyttäjäpalautteet olivat hyviä. Samaa positiivista viestiä saimme käymistämme referenssikohteista. Muitakin merkkejä toki kartoitimme, mutta hyvät palautteet, tekniset ominaisuudet, hyvä hinta-laatusuhde sekä konetta edustavan Machineryn uskottavat jälkimarkkinointipalvelut kallistivat vaakakupin MicroStepiin. Huollon saatavuus on meille tärkeää, perustelee Hyyrynen konevalintaa.

MicroStep MG 120001.25BGPrk sisältää viiste- ja kaasuleikkauspään sekä poraus- ja kierteitysyksikön automaattisella terävaihdolla. Auramo leikkaa koneella käytännössä 35 mm asti, maksimissaan 40 mm. Micro­Stepin ansiosta Auramo saa yhdellä asetuksella valmiita tuotteita, jolloin läpimenoaika nopeutuu ja tuotannonohjaus yksinkertaistuu. Myös työturvallisuus paranee ja Micro­Step keventää työtä, kun osia ei enää tarvitse siirrellä koneelta toiselle, vaan kappaleet tulevat MicroStepista ulos one-in-done-periaatteella. – MicroStep toimii yhtenä koneena esikäsittelysolussa. Työntekijämme ovat päässeet koneen sielunmaailmaan erittäin hyvin sisään, arvioi Hyyrynen.

Auramo_MicroStep-viisteplasma

Auramon MicroStepin pöydänkoko 13 x 2,5 m mahdollistaa kahden 2 x 6 m levyn yhtäaikaisen lataamisen työstöä varten. Auramo muokkaa levyjä koneella käytännössä ainevahvuuteen 35 mm saakka, maksimissaan 40 mm.

Teknisesti vaativia laitteita räätälöidysti ja laadukkaasti

Kysyttäessä Auramo Oy:n vahvuuksia vastaa Hyyrynen kuin tykin suusta: – Laadukkaiden ja asiakkaan vaatimukset täyttävien räätälöityjen tuotteiden valmistaminen olemassa olevista moduuleista tehokkaasti ja joustavasti. Meillä on myös kattava valikoima erilaisia laitteita erilaisin tarpeisiin.
– Toimimme globaalissa markkinassa teknisten ja vaativien laiteiden parissa, mikä vaatii paljon osaamista. Olemme asiantuntijaorganisaatio, jossa tuotteista 80 % kulkee suunnittelun kautta. Panostamme paljon myös tuote- ja tuotannonkehitykseen. Näillä aineksilla tuotanto pyörii tällä hetkellä täydellä teholla, ja näkymät tulevaankin ovat varsin positiiviset, kertoo Hyyrynen.

Lue alkuperäinen uutinen: Eurometalli 31.1.2024

Myynti

Petri Halme

Myynti - Levytyö

0405515666

petri.halme@machinery.fi

Samuel Ahonen
Samuel Ahonen

Myynti - Levytyö

050 472 3526

samuel.ahonen@machinery.fi

Kalle Louhimo

Myyntijohtaja, Myynti - levytyö

0401363538

kalle.louhimo@machinery.fi

Konepaja-messut 2024
| Metallintyöstökoneet

Olemme mukana Konepaja-messuilla 19.-21.3. – Meidän löydät osastolta E251

Lue lisää

Metallintyöstö

Järvensivun konepaja
| Metallintyöstökoneet

Lisää tehoa Järvensivun konepajan tuotantoon Hyundai L4000LM CNC-sorvilla

Lue lisää

konetoimitukset

Uplift henkilönostin
| Rakennuskalusto

Malmin K-Citymarket investoi Uplift-henkilönostimeen helpottaakseen päivittäisiä toimintojaan

Lue lisää

konetoimitukset