Amak Oy:lle käyttöönotettiin kuluvana vuonna Hyundai-Wia SE2200LM sorvi sekä MebaPro 260 AP vannesaha rullaratoineen

Amak Oy:lle käyttöönotettiin tänä vuonna Machineryn toimesta Hyundai-Wia SE2200LM sorvi STC Super 80 tangonsyöttölaitteella sekä MebaPro 260 AP vannesaha tarvittavine rullaratoineen. Helsinkiläinen Amak tarjoaa hienomekaanista koneistusta, sorvausta sekä jyrsintää. Heidän päämateriaaleinaan ovat haponkestävä teräs, alumiini, muovi, kupari, messinki sekä titaani.

“Kokoluokka mittarina toimii hyvin se, mitä koneistajat jaksaa itse nostaa pöydälle” naurahtaa Amak Oy:n tekninen johtaja Mika Parkkonen.

Amakin asiakaskunta koostuu pääsääntöisesti suomalaisista vientiyrityksistä. Lisäksi vientiä tehdään jonkun verran esimerkiksi Unkariin, Ruotsiin, Viroon ja Puolaan.

Kuvassa Amak Oy:ltä Ville Salmi, Mikko Hyrkkänen ja Arto Taipalus

Hankinnat ajankohtaisiksi olemassa olleen konekannan vanhentuessa

Kun Amakin vanha vannesaha alkoi olemaan jo vanha, Mika Parkkonen ajatteli, että sahan päivittäminen modernimpaan versioon antaisi tarvittavaa lisätehoa sahauksiin. Sorvihankinta tuli ajankohtaiseksi myös samoihin aikoihin.

Amak Oy:lle käyttöönotettiin tänä vuonna Hyundai-Wia SE2200LM sorvi STC Super 80 tangonsyöttölaitteella

 

Miksi juuri MebaPro 260 AP -vannesaha?

”Vannesahoja löytyi markkinoilta paljon ja skaala on laaja; Sahoja on rimpuloista ihan käyttökelpoisiin, monipuolisiin sahoihin ja sitten tulee huippusaha merkit. Etsimme vannesahaa, joka on monipuolinen ja kompaktin kokoinen mutta tukeva rakenteinen. Tiesin myös, että jos tässä kohtaa tinkaa hinnasta ja ominaisuuksista, pitkässä juoksussa se on se väärä valinta, koska laadukkaiden vannesahojen elinkaari on pitkä ja haluttiin että sen ominaisuudet ovat kohdillaan vielä vuosienkin päästä.

Päädyin Meban Pro 260 AP automaatti vannesahaan koska siinä on ison sahan ominaisuudet pienessä paketissa; Tehokas, järeä ja hyvän varustetason omaava, laatu vannesaha. Nyt saha on ollut käytössä muutaman kuukauden ja niin sahuri Adel Abdalla kuin minäkin, ollaan oltu hyvin tyytyväisiä päätökseen ostaa Meba.” toteaa Mika Parkkonen

Kuvassa Amak Oy:lta Adel Abdalla ja Mika Parkkonen sekä Machinery Oy:lta Katri Manninen

Sahahankinta edessä? Tutustu Machineryn vannesahavalikoimaan

Sorvihankinta edessä? Tutustu Machineryn cnc-sorvivalikoimaan

Amak Oy – laatua ja näkemystä

Amak Oy on vuonna 1965 perustettu perheyritys, joka aloitti toimintansa postituskoneiden valmistajana. He valmistivat itse postituskoneiden mekaniikkaosat, joten heillä oli alusta alkaen käytössä työstökoneet osien valmistusta varten. 80-luvun aikana alihankintatyöt lisääntyivät ja 90-luvun alussa Amak päätti keskittyä pelkästään koneistukseen.

Amak Oy:n nykyinen tekninen johtaja Mika Parkkonen tuli vuonna 1993 Amakiin myynti-insinööriksi. Tällöin hänellä tavoitteenaan oli kasvattaa jo olemassa olevaa asiakaskuntaa. Tässä hän onnistuikin ja tällä hetkellä Amak Oy on yli 4 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä alihankintayritys. 90-luvun lopussa Amak muutti Helsingin Vallilasta omiin tiloihin Pohjois-Helsingin Malmille. Tällä hetkellä yritys toimii kahdessa eri toimipisteessä Helsingissä: Valuraudantiellä ja Kytkintiellä.
Lue lisää: https://amak.fi/

Myynti

Katri Manninen

Myynti - Sahaus

0440999604

katri.manninen@machinery.fi

Jukka Ilonen

Myynti - Lastuavat

0447640304

jukka.ilonen@machinery.fi

KCM Kivihaka - Skyjack henkilönostin
| Rakennuskalusto

K-Citymarket Kivihaka otti käyttöön Skyjack SJ16E -henkilönostimen – Nostin mahdollistaa vaivattoman ja turvallisen tavan tehdä pieniä huoltotöitä myymälän puolella

Lue lisää

konetoimitukset

Mansen Mörinät 2024
| Rakennuskalusto

Olemme mukana Mansen Mörinöillä 12.4-13.4. / Tervetuloa Tampereen toimipisteeseemme!

Lue lisää

Rakentaminen

|

Muutoksia Machineryn Rakennuskalustoyksikössä

Lue lisää

Rakentaminen