Tarjouspyyntö

Vannesahanterät

Meiltä saat vannesahanterät monenlaisiin vannesahoihin. Tutustu tämän sivun tietopakettiin teristä ja ota yhteyttä myyntiimme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään terävalintojen teossa.

Vannesahanteränrakenne

Vannesahan terän rakenne

Hammastuksen pikateräs (HSS) sekä selkäosan raakamateriaali eli jousiteräs hitsataan yhteen elektronisesti tyhjiössä. Tästä on myös syntynyt Bi-Metalliterä – nimitys (bi = kaksois).

Tämän jälkeen siihen jyrsitään hampaat jotka haritetaan ja karkaistaan. Karkaisun jäljiltä hampaisiin jää lasimainen pinta.

On erittäin tärkeää suorittaa ensimmäiset sahaukset pienillä arvoilla jotta lasimainen pinta irtoaa hampaista.

Sahanterä sisäänajetaan pienillä arvoilla

(1)Uusi sahanterä on terävä
(2)Oikealla sisään­ajolla terä pyöristyy hieman
(3)Liian voimakas syöttö sisään­ajossa vahingoittaa terää

Sahanterä sisäänajetaan keveällä kuormituksella. Katkaisupaineen tulisi olla noin 50% pienempi kuin normaalisahauksessa. Leikkuunopeus 10-20% normaalia pienempi.

Aluksi tulee katkaista pieniä halkaisijoita tai profiileja, minkä jälkeen voidaan siirtyä normaaliarvoihin noin 300 cm² jälkeen. A4 arkki on noin 600 cm².

Suuret halkaisijat ja umpimateriaalit tulevat kyseeseen 15-20 min sahauksen jälkeen. Tämä lisää huomattavasti terän käyttöikää ja katkaisujäljen laatua.

Jos sahaterä ei aukea ja lasimainen pinta jää jäljelle, hampaiden kuormitusta nostettaessa hampaiden kärki katkeaa. Se jää materiaalin sisään vieden mukanaan takana tulevia hampaita.

Sahaterän geometria

b = leveys
s = paksuus
h = hampaan korkeus
t = hampaan väli
α = kulman kaltevuus
Υ = päästökulma
w = harituksen leveys
Vannesahan terä

Eberlen laaja terä valikoima sisältää erilaisia hammasjakoja ja hammastuksia. Hammasjako metallinkatkaisu terissä on yleensä ilmoitettu kuinka monta hammasta on tuumaa kohti.

Oikean hammastuksen valinta auttaa pidentämään terän kestoikää. Esimerkiksi 3/4 tpi (8,47 mm ja 6,35 mm hammasväli). Katkaistava materiaali ja sen mitat (materiaalin halkaisija D ja/tai seinänvahvuus S) määräävät hammasjaon.

Hammastuksen valinta umpiaineelle

hammastus

Hammastus profiileille ja putkille

hammastus

Hammassarjat

”Hammassarja” tarkoittaa vuorottelevaa terän hampaan haritusta joka takaa juohevan katkaisun.

Harava sarja: Vasen-oikea-suora -kuvio ja se on hyvä kaiken tyyppisille teräksille, varsinkin sahattaessa yli 5 mm ainevahvuuksia.

hammastus

Vaihteleva sarja: Jokaisessa hammas jaossa yhtä hammasta ei ole taivutettu. Loput hampaista ovat taivutettu vuorotellen vasen-oikea. Tämä sarja auttaa pitämään katkaisussa matalan äänen sekä värähtelyn.

hammastus

Aalto sarja: Tämä sarja toimii parhaiten alle 5 mm ainevahvuuksilla; metallilevyt, ohutseinäputket jne.

hammastus

Lastun ulkonäkö

Hyvin hieno tai pulverimainen lastu osoittaa että terän syöttönopeutta tulisi lisätä.
Paksu, painava tai sinisen värinen lastu osoittaa että terä on yli­kuormitettu. Syöttönopeutta tulisi vähentää.
Löysästi kierteellä olevat lastut kertovat ihanteellisista katkaisu­olosuhteista.

Eberle kehityksen kärjessä

Terävalmistaja Eberle on näytellyt 160 vuotta ratkaisevaa roolia sahausteknologian kehityksessä. Yritys aloitti vuonna 1836 pienenä lehtisaha valmistajana, josta se on kasvanut moderniksi, korkeatasoiseksi teknologiayritykseksi. Kaikkien Eberle vannesahanterien selkämateriaalin ja hammastuksen pikateräksen liitos tehdään Eberlen tehtaalla Augsburgissa, Saksassa. Tämän ansiosta pystyy Eberle takaamaan tuotteidensa laadun korkean tason. Eberlen vannesahan terien luotettavuus ja tarkkuus on tunnettu monien suurten vannesahavalmistajien keskuudessa ympäri maailman.

Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisätietoja vannesahojen teristä. Myyntimme auttaa sinua mielellään!

Myynti