Työntekijäesittelyssä Herkko Raivonen

Työntekijäesittely

Herkko Raivonen on aloittanut Machineryllä elokuussa 2021 ja toimii myyntipäällikkönä Tampereella Metallintyöstökoneiden liiketoiminta-alueella. Myyntitiimistä löytyy asiantuntijat sekä lastuavien koneiden että levykoneiden myyntiin – Herkon asiantuntijuus painottuu ensin mainittuun tuoteryhmään.

Myyntiroolissa on tärkeää ottaa hyvin haltuun tuoteportfolio, ja erityisesti alkuun työhön kuuluukin paljon perehtymistä eri tuotteisiin. Perehtymisvaiheessa Herkko pääsi tutustumaan tarkemmin myös Saksassa Rüsselsheimissa toimivan päämiehen luokse Hyundai Wia -tuotteisiin. Hiljattain käyty ratkaisumyynnin koulutus taas sai paljon ajatuksia liikkeelle ja uudenlaisen tulokulman omaan työhön.

”Koulutus oli toki vain lähtölaukaus – oppeja on mukava päästä käytännön työssä toteuttamaan.”

Työn sisältö vaihtelee Herkon mukaan viikosta riippuen paljon. Yksi viikko menee asiakkaiden luona reissatessa ja toinen viikko asiakkaille luvattuja töitä edistäen. Työssään vaihtelevuuden lisäksi Herkko tykkää erityisesti vapaudesta suunnitella omat työpäivät ja mahdollisuudesta tavata paljon ihmisiä. Kyseessä on palveluammatti, ja hän kokee pystyvänsä parhaiten tuottamaan asiakkaille lisäarvoa tapaamalla heitä kasvokkain ja oppimalla myös heidän tekemisestään.

”Yksi parhaista asioista tässä työssä on se, ettei tarvitse joka aamu kulkea samasta ovesta sisään.”

Vaikka Herkko kuuluukin kokeneeseen myyntitiimiin, on yhteistyö koko konepajapuolen kanssa tiivistä ja esimerkiksi huollon ja varaosapuolen kanssa keskustellaan usein eri aiheista. Monipuolinen kokemus ympärillä helpottaa työn tekoa, sillä mihin tahansa mieltä askarruttavaan kysymykseen saa vastauksen läheltä.

Herkon vastuualueeseen kuuluu myös oppilaitosyhteistyö. Oppilaitokset haluavat pysyä ajan hermolla ja opetella hyödyntämään uusimpia koneita. Toisaalta oppilaitosyhteistyön avulla toivottavasti saamme osaavia ammattilaisia meille jatkossakin. Machinery toimii myös Taitaja 2022 -kilpailun yhteistyökumppanina, joten Herkon voi bongata kilpailupaikalta useamman päivän ajan. Tervetuloa moikkaamaan!

Monipuolinen työ vaatii Herkon tapauksessa ilmeisesti myös monipuolista vastapainoa. Harrastuksista kysyttäessä Herkko miettii hetken hiljaa, ja syyksi selviää harrastuksien paljous. Hetken pohdinnan jälkeen TOP-listalle saadaan kuitenkin nostettua kuntosali, musiikki ja moottoripyörät.

| Vaihteistot

Haussa vaihteistoasentaja

Lue lisää

Rekrytointi

Cummins varastomoottorit
| Cummins moottorit

Laaja kattaus Cummins-moottoreita nyt suoraan varastosta!

Lue lisää

Moottorit

Moottoriasentaja
| Rekrytointi

Haussa dieselmoottoriasentaja Vantaan moottorikorjaamolle

Lue lisää

Rekrytointi