Rakennusala kasvaa ja kalustoa tarvitaan

Rakentaminen, Yleinen 06.10.2016
Rakennusala kasvaa

Koko tämän vuoden nousussa ollut rakennusalan kasvu näyttää jatkuvan hyvällä mallilla. Viimeisimmät Rakennusteollisuuden barometrit ja Pellervon ennusteet alan kasvusta näyttävät hyviä lukuja tälle vuodelle. Kasvu ja uuden kaluston tarve näkyy jo nyt. Tähän varaudumme tuomalla kalustovalikoimiimme uusia tuotteita ja kehittämällä vanhoja tuoteryhmiä.

Markkinoilla on nyt paljon tapahtumia. Rakentamisen suhdannekäänne on tapahtunut ja kasvu näyttää tänä vuonna olevan jopa ennakoitua kovempaa. Tälle vuodelle ennustettua kasvua on nostettu. Tämä tietää hyvää niin yrityksille kuin työntekijöillekin.

Rakentamisen kohteet ovat myös monipuolistuneet. Tällä hetkellä kaupunkien imu tuo kasvukeskuksiin sekä asunto- että toimitilarakentamista. Myös korjausrakentaminen kasvaa.

Yritysten investoinneissa selvä kasvu

Tämän vuoden aikana yritysten investoinnit rakennuskonekalustoon ja tuotantoon ovat kasvaneet. Tätä tukevat Suomen Pankin ennusteet investointien kasvamisesta koko rakennusalalla. Kehitystä vauhdittaa etenkin asuin- ja maarakentamisen selvä kasvu verrattuna aikaisempaan. Samalla korjausrakentaminen on hyvällä mallilla, joten töitä riittää kummallakin puolella.

Tämä positiivinen kehitys näkyy myös laitteiden maahantuonnissa. Uudelle kalustolle on tarvetta ja asiakkaamme ovat entistä aktiivisemmin hankkimassa täydennystä tai vaihtamassa jo pitkään käytössä olleita laitteita uusiin.

Rakennusala elää jatkuvasti

Rakennusalalla on nähtävissä murros. Suurilla rakentajilla on meneillään isoja projekteja ja pienet ja keskisuuret yritykset tulevat markkinoille uusilla innovatiivisilla toimintakonsepteilla. Nopeasti kehittyvät uudet toimintamallit ja -prosessit sekä koneiden ja laitteiden lisääntynyt käyttö tuovat yrityksille yhä kasvavassa määrin lisäurakoita. Tämä näkyy myös rakennuskalustohankintojen kasvussa ja -vuokrauksessa.

Valikoimiin uusia tuotteita

Olemme kuunnelleet sekä rakennusliikkeiden ja vuokraamoiden tarpeita. Syksyn aikana valikoimamme laajentuvat entisestään. Uutuustuotteena toimitukseen on saapunut sisäkäyttöön soveltuva ajettava SkyJack-henkilönostin, jossa on ulottuvan puomiston lisäksi sivulle kääntyvä jibi-ratkaisu.  Sääsuojissa ja pumpuissa valikoimamme kattavat luotettavat Amo Pro -suojat ja Grindexin laaja pumppuvalikoima. Lisää lämpöä työmaalle saat lämpökonttien avulla ja valoa Ritelite-valomastoilla, jotka ovat varustettu uusimmalla LED-valotekniikalla.

Artikkelin kirjoittaja, Mika Isaksson, vastaa Machinery Oy:ssä rakentamisen tuotteiden toimialasta.

Tutustu koko syksyn ja talven valikoimaamme osoitteessa tyomaalla.fi