Teräskomponentteja laadukkaasti ja nopeasti

Lännen Tractors Oy:n koneet ovat tunnettuja nopeudesta ja ketteryydestä sekä monitoimisuudesta: parhaimmillaan yksi kone tekee työmaalla neljän koneet hommat. Machineryn metallintyöstölaitteet takaavat, että yrityksen Loimaalla sijaitsevan runkotehtaan tuotanto pyörii yhtä sujuvasti ja laadukkaasti.
lännen tractors

Lännen Tractors Oy:n runkotehtaalla tuotetaan asiakastilaustyönä tehtävien Lännen-pyöräkuormainkaivureiden ja Watermaster-imuruoppaajien teräskomponentit ja kokoonpanot, joiden avulla Suomen ja monen muun maan, tiet, kadut, pihat, rata-, sähkö- ja tiedonsiirtoverkot pidetään hyvässä kunnossa – tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Machinery ja Lännen Tractors ovat olleet yhteistyössä niin kauan, että Loimaan runkotehtaan päälliköllä Markku Pulliaisella on vaikeuksia muistaa mistä asti Machineryn kanssa hommia on tehty, 1970-luvulta lähtien ainakin. Viimeisimpiä hankintoja ovat vuonna 2008 asennettu pystykarainen koneistokeskus metallintyöstöön, jolla tehdään pääsääntöisesti erilaisia niveliä, komponentteja ja erilaisia liittimiä.

- Uusin laite on viime vuonna hankittu avarruskone, jolla on koneistuskeskukselle tyypillisiä ominaisuuksia kuten työkappaleen paletin vaihto ja 250 työkalun makasiini. X-liikealuetta löytyy neljään metriin saakka, kertoo Pulliainen.

Tuotelaatu ja tehokkuus kasvuun

Uusimpien metallintyöstölaitteiden hyödyt Lännen Tractorsin tuotelaatuun ja tuotannon tehokkuuteen ovat ilmeisiä.

- Verrattuna vanhoilla koneilla tehtyihin kappaleisiin, olemme päässeet huomattaviin koneistusaikasäästöihin. Ajalliset säästöt ovat huomattavia, kohteesta riippuen jopa 70–75 %. Aiemmin teimme esimerkiksi tietyn tyyppisen kuormaajan koneistusta 6-7 tuntia, mutta nyt sama saadaan tehtyä 1½ tunnissa, kuvailee Pulliainen.

Pulliainen kiittelee luottamusta, johon pitkäaikainen yhteistyö perustuu. Sopivat koneet löytyvät Lännen Tractorsin tarpeita ajatellen ja valmistajilta löytyy joustavuutta taipua asiakaskohtaisiin toiveisiin ja tiettyihin teknisiin ratkaisuihin. Myös tukea on saatavilla, kun sitä tarvitaan. Loimaan yksikkö toimii hankintojen myötä niin tehokkaasti, että yritys on voinut laajentaa myös muita liiketoimiaan.

- Konepaja on nyt viritetty siihen asentoon, että voimme tuottaa laadukkaita hitsaus- ja koneistuspalveluja alihankintana muillekin, kertoo Pulliainen.

Suomen suurin

Machinery on Suomen suurin uusien työstökoneiden toimittaja, joka tarjoaa myös asennus-, ylläpito- ja huoltopalveluita konepajateollisuudelle niin kotimaassa kuin lähimarkkinoillakin. Yritys välittää myös käytettyjä koneita asiakkaiden tarpeisiin.

- Vastaamme toimittamiemme tuotteiden ylläpidosta niiden koko elinkaaren ajan. Olemme panostaneet voimakkaasti huoltomme ammattitaidon kasvattamiseen, jotta pystymme paremmin palvelemaan asiakkaitamme koneiden tuottavuuden ja korkean laadun ylläpitämiseksi, kertoo toimialajohtaja Kari Pirttilä Machineryltä.

Lisätietoja:

Markku Pulliainen, runkotehtaan päällikkö, Lännen Tractors Oy, puh. 0400 771 253, markku [dot] pulliainen [at] lannentractors [dot] fi
Kari Pirttilä, toimialajohtaja, Machinery Oy, puh. 020 163 0325, kari [dot] pirttila [at] machinery [dot] fi