Rakennustyömaita varten

SRV Kalusto hoitaa SRV:n rakennustyömaille varastostaan kaiken tarpeellisen. Nopeus, laatu ja yhteistyö ovat ne kulmakivet, joihin kalustotoimitukset nojaavat.
srv kalusto

Teksti Terhi Paavola
Kuvat Janne Lehtinen

Kiireinen aamu SRV Kaluston varastolla Nummelassa on juuri päättynyt. Aamuseitsemältä varastolle ennättäneet autot on kuormattu ja ne ajelevat parasta aikaa kohti SRV:n rakennustyömaita kuten Kalasatamaa Helsingissä ja Länsimetron työmaita Länsiväylän varrella.

”Nopeus on valttia. Sitä työmaat vaativat meiltä ja sitä me vaadimme yhteistyökumppaneiltamme. Jos soitan esimerkiksi Machinerylle ja kerron, että tarvitsemme jotakin, tuotteen pitää kyllä löytyä heti”, SRV Kaluston Tapio Tuupanen kertoo.

Yksikön päällikkö Tapio Kaikkonen nyökkää hyväksyvästi.

”Työmailla pidetään suunnittelukokous, jossa listataan työmaalla tarvittava kalusto. Mutta siellä missä tehdään myös tapahtuu kaikenlaista. Yllätyksiä tulee eteen. Sää voi yllättää, työmaalla voi käydä varkaita, kalustoa rikkoontuu – ja silloin tarvitaan uutta tilalle nopeasti”, Tapio Kaikkonen selittää.

 

Laatu

Vihdin Nummelassa sijaitseva SRV Kaluston kolmen hehtaarin varastoalueella rakennusalan kalusto on siistissä järjestyksessä. Hallitilaa tarvitseville kalustoille on sisätilaa yli 3 000 neliön verran. Ulkona viihtyvät kalustot on hyvässä järjestyksessä.

”Rakennustyömaalla käytettävä kalusto on kallista ja sen on oltava laadukasta ja kestävää. Rakennustyömailla kustannusten kurissa pitäminen on tärkeää, joten kaluston hinta-laatusuhde on ratkaiseva asia silloin, kun uutta kalustoa hankitaan”, Tapio Tuupanen kertoo.

 

Palvelu

Varastoinnin lisäksi SRV Kaluston sisähallissa myös huolletaan, kunnostetaan ja korjataan työmailta palautunutta kalustoa. Tosin kaikkea kalustoa ei huolleta itse. Machinery huoltaa esimerkiksi Tapiolan Keskustapysäköinti Oy:n rakennustyömaalle toimitetut pumput.

”Pumppujen elinkaari voi olla toistakymmentä vuotta. On tärkeää, että pumppujen huollosta pidetään heti alusta asti huolta”, Tapio Tuupanen miettii.

”Me olemme täällä palvelemassa työmaita. Joskus saatetaan tarvita vaikkapa niin erikoista aitaa, että valmistamme niitä itse korjaamolla”, Tuupanen jatkaa.

 

Yhteispeliä

Hyvää palvelua SRV Kalusto odottaa myös yhteistyökumppaneiltaan. Molemmat Tapiot kiittelevät Machineryn tapaa hoitaa yhteistyötä.

”Meillä on yksi puhelinnumero, josta saamme kaiken palvelun. Kilpisen Reijo on tehnyt meidän kanssamme yhteistyötä pitkään. Hänellä on tieto-taito meidän tarvitsemastamme kalustosta, ja jos hän ei tiedä, hän neuvoo meitä eteenpäin”, miehet kertovat.

”Rakentaminen on yhteispeliä. Kun me tiedämme, mitä työmaalla tarvitaan ja meidän yhteistyökumppanimme tietää, mitä me tarvitsemme, homma toimii”, kaksikko summaa.