Petri Flinkman on moottoriapplikaatioinsinööri

Moottorimyynnissä työskentelevä Petri Flinkman tuntee totisesti tuotteensa, Cumminsin merimoottorit. Hän aloitti nimittäin työuransa Machineryllä asentajana.
Moottorimyynnissä työskentelevä Petri Flinkman tuntee totisesti tuotteensa, Cumminsin merimoottorit. Hän aloitti nimittäin työuransa Machineryllä asentajana.

”Tulin taloon ammattikoulun työharjoittelujaksoksi ja sittemmin kesätöihin. 15 vuotta olen jo viihtynyt. Täällä ihmiset ovat miellyttäviä ja arvot kohdallaan”, Flinkman kertoo.

Flinkman suunnittelee moottorihankintoja yhdessä asiakkaiden kanssa ja auttaa asennus-asioissa.

”Parhaiten osaamiseni pääsee esiin teknisessä neuvonnassa. Vianselvittämisessä pääsen käyttämään kokemukseni suomia tietoa ja taitoja. Ja jos vastaan tulee jotakin, mitä en itse osaa, aina löytyy viisaampia, joilta voi pyytää apua. Tehtaalla on myös erinomainen tuki ja toimivat järjestelmät.”

Flinkman nojailee varastohallissa Cummins QSB5.9 -merimoottoriin. Edessä on päivä venemessuilla. Messujen tavoite on sekä esitellä Cumminsin merimoottoreita että etsiä kumppaneita Cumminsin huoltoverkoston rakentamiseen.

Osaamista pidetään yllä sekä Machineryn että päämiehen Cumminsin puolesta.

”Koen saavani tarpeeksi osaamista ylläpitävää ja lisäävää koulutusta. Tulin esimerkiksi juuri viikko sitten Hollannista meripuolen applikaatiokurssilta”, Flinkman kertoo ja vakuuttaa, että nykyinen työ tarjoaa hyviä haasteita tulevaisuudessakin. 

”Moottoririntamalla on tulossa niin paljon uutta ja edistyksellistä: valtava määrä uutta tekniikkaa, päästömääräykset ja pakokaasun jälkikäsittely… Mielenkiinto pysyy taatusti yllä seuraavatkin työvuodet.”