MACHINERY & Tulevaisuuden taitajat

Koulutusyhteistyö on Machinerylle tärkeää monesta syystä. Tämän päivän opiskelijat ovat huomisen ammattilaisia ja asiakkaita. Lisäksi yhteistyö poikii oppilaitosten kanssa kauppaa jo tänään. Koko Suomen kattavan monipuolisen koulutusyhteistyön lisäksi Machinery on kunnostautunut vuosien ajan Taitaja-kisojen yhteistyökumppanina.
tulevaisuuden taitajat taitaja 2013

”Machineryn tuotteet ja palvelut sopivat kyllä mainiosti oppilaitoksiin. Olipa kyse kärkisorvista tai levyleikkurista  perusopetukseen tai CNC-koneesta vaativampaan ammattiopetukseen, Machineryltä saa paitsi koneet ja työkalut myös laitteiden asennuksen ja käyttökoulutuksen. Mahdolliset virtuaaliopetuksen ohjelmistot kuuluvat tietysti pakettiin ja huolto päälle”, kertoo Jarmo Viitala Machineryn Koneareenalta Tampereelta.

Yritysyhteistyö oppilaitosten ja nuorten etu

Markku Heurlin on kouluttanut nuoria ammattilaisiksi niin Suomessa, Kanadassa kuin tovin Indonesiassakin.
Heurlin pitää Machinerya luotettavana työkalujen ja koneiden toimittajana. Lisäksi Machinerylta on löytynyt harjoittelupaikkoja hyville opiskelijoille.
”Yhteistyö yritysten kanssa on Tredulle erittäin tärkeää, sen uskallan luvata vaikka eläkkeelle lähdenkin”, Heurlin naurahtaa ja muistuttaa kuinka suuresta oppilaitoksesta onkaan kysymys: Tredussa aloitti ensimmäisen lukukautensa noin 8000 nuorta ja lähes 10 000 aikuista. Tampereen seudulla vuoden vaihteessa toimintansa aloittanut ammattioppilaitos Tredu syntyi, kun seudun kaksi suurta, Pirkanmaan koulutuskonserni-kuntayhtymä PIRKO ja Tampereen ammattiopisto TAO yhdistyivät.

”Koulutusyhteistyö yritysten ja oppilaitosten välillä on tärkeä osa tulevaisuuden rakentamista”, Heurlin kertoo. Hän painottaa paitsi suoraa yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä myös ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan merkitystä yritysten ja oppilaitosten verkostoitumiskeinona. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kisaa vuosittain satoja, toinen toistaan etevämpiä nuoria yli neljässäkymmenessä ammattitaidon lajissa.

Machinerylle Taitaja-kisojen painoarvo on aina mieluisa aihe, sillä yritys on ollut kisojen yhteistyökumppani vuosien ajan. Vuonna 2013 Machinery on kisojen pääsponsori.
”Koneiden asennukset, varaosat ja huollot ovat iso osa Machineryn liiketoimintaa, ja nämä asiat ovat tärkeässä roolissa myös Taitaja-kisoissa. Olemme tarjonneet kisoille muun muassa omien koneiden siirtoa, asennuksia ja koneiden ylläpitoa kisojen aikana”, Viitala sanoo.