Elinkaaripalveluilla lisätehoa toimintaan

Outotec valitsi viisi vuotta sitten Machineryn pitämään huolta Outotec Turula Oy:n konepajalaitteista. Kumpikin yritys on ollut yhteistyöhön erittäin tyytyväinen.
Kuva: Ville Kokkola

Vaikka Machineryllä on yksiköitä ympäri Suomen, yhteistyö Outotecin kanssa toimii paikallisella tasolla Itä-Suomessa. Se on Outotecillä työskentelevän tuotantoinsinööri Marko Hyvärisen mielestä selkeä etu.

“Hyvä, että Machineryn yksikkö on niinkin lähellä kuin Joensuussa. Jos jokin laite vikaantuu, me saamme apua paikalle nopeasti”, Hyvärinen toteaa.

Outotec on Suomessa pörssinoteerattu yhtiö, jonka liikevaihdosta suurin osa muodostuu mineraalien rikastuksen ja metallurgisen teollisuuden toimituksista. Lisäksi se toimii yhä enemmän energiateollisuuden, kemianteollisuuden ja teollisuusvesien ratkaisujen parissa. Sillä on yli 4 700 työntekijää yli 20 maassa. Työntekijöistä noin 180 työskentelee Outotec Turula Oy:n konepajalla, jossa tehdään monenlaisia teräs- ja levytöitä.

Nopeasti ja joustavasti

Tuotantolaitteisto vaatii monipuolista huoltoa. Viisi vuotta sitten Outotecin Outokummun yksikössä päätettiin, että huoltopalvelut keskitettäisiin yhdelle toimijalle. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Machinery.

Huoltoinsinööri Jouni Kervinen Machineryn Joensuun yksiköstä toteaa, että heidän avullaan Outotecin laitteiden huoltoketju on sekä nopea että joustava.

”Outotec Turula Oy:n konepajalla on yksi numero, johon soittaa koneiden vikaantuessa. He voivat keskittyä omaan tekemiseensä, ja me pidämme tuotantokoneet käynnissä,” Kervinen kuvailee.

Kervinen lisää, että samalla konepaja hyötyy Machineryn maahantuomien koneiden täydestä tuotetuesta.

Apua myös asennuksiin

Turulassa ollaan erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ja Machineryn elinkaaripalveluihin, jotka kattavat kaiken tarvittavan tuotantokoneen hankinnasta käyttöiän loppuun asti.

”Huolto- ja ylläpitotoimintojen lisäksi olemme saaneet apua myös asennuksiin”, Hyvärinen kehuu.

Konepajalta ei ole siis uuden koneen asennuksen vuoksi tarvinnut soitella vuokrafirmoihin lisätyövoiman takia, vaan apua tähänkin on ollut nopeasti saatavilla.

”Samat tutut kaverit Machineryltä ovat täällä töissä meidän kanssamme. En usko, että moni muu firma pystyisi edes tarjoamaan samaa”, Marko Hyvärinen pohtii.