Mittalaitteiden kalibrointi

Kalibrointi, eli mittausvälineen mittausepävarmuuden määritys, on tärkeä osa laadunohjausta. On oleellista, että mittalaitteet kalibroidaan säännöllisin väliajoin, sillä kalibroimatonta laitetta ei saa käyttää. Uudella Trimos Horizon -pituusmittalaitteella pystymme nyt tekemään mittaukset aina 1000 mm asti.

Tyypillisimpiä huollettavia ja kalibroitavia laitteita ovat erilaiset mikrometrit ja työntömitat. Mittalaitteet kalibroidaan Machineryn toimitiloissa Joensuussa, jossa on asianmukainen mittahuone juuri tätä työtä varten. Mittahuoneen lämpötila ja ilmankosteus hallitaan automaattisesti.  Muun muassa Outotec Turula ja John Deere ovat tutustuneet ja auditoineet tilamme.

Mittalaitteen huolto vaikka päivässä

Kun laite toimitetaan Machinerylle, mittalaitteelle suoritetaan huolellinen kalibrointi ja tarvittaessa huolto. Huollossa mittalaite avataan, puhdistetaan ja voidellaan sekä mittakärjet tarkastetaan.

”Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Jos mittalaitteen takaisin saamisella on kiire, huollamme sen vaikka päivässä”, lupaa huoltoinsinööri Jouni Kervinen. ”Pystymme kalibroimaan mikrometrit, tikkumikrometrit, sisämikrot ja työntömitat.”

Kalibrointiajankohta on nähtävissä mittausvälineeseen kiinnitetystä värillisestä numeroteipistä.

”Näin seuraava tarkistuskerta ei pääse unohtumaan. Kalibrointi tulisi tehdä laitteesta riippuen kerran vuodessa tai kahdessa”, Kervinen toteaa.

Lisätietoja:
puh. 020 163 0470 tai kalibrointi [at] machinery [dot] fi