Momenttiavainten kalibrointi

Momenttiavainten kalibrointi laadunvarmistuksen tukena

Koneiden toiminnan turvaamiseksi yrityksen omien laatuvaatimuksien tai ISO-standardeihin perustuvien vaatimuksien mukaan on varmistettava, että niiden kokoonpanon kannalta tärkeät osat ovat kiristetty oikein koneen suunnittelijan määritelmien mukaan. Momenttiavainten avulla varmistetaan, että osia toisiinsa kiinnittäessä ne ovat samassa kireydessä. Siksi kalibrointi, eli mittausvälineen mittausepävarmuuden määritys, on tärkeä osa laadunohjausta. 

Momenttiavaimen kalibrointiprosessi

  • Puhdistaminen
  • Momenttiavaimen silmämääräinen tarkastaminen (asteikko jne.)
  • Momenttiavaimen suunnanvaihtimen toiminnan tarkastus
  • Varsinainen kalibrointimittaus testilaitteistolla (standardin ISO6789 mukaan)
  • Tulosten kirjaaminen ja testiraportin tulostus (kalibrointitarra)

Liian tiukkaan tai liian väljästi kiristetyt ruuvit voivat heikentää tai jopa estää koneen toiminnan suunnitellulla tavalla. Väärin kiristetyt ruuvit voivat aiheuttaa todellisia vaaratilanteita esimerkiksi paineastioiden osalta. Jos toimit alihankkijana metalliteollisuudessa, on tärkeää osoittaa yhteistyökumppanille standardien mukaista tarkkuutta ja jäljitettävyyttä myös momenttiavainten osalta.

Kalibroinnista saa todistuksen

Machinery tarjoaa in-house-palveluna momenttiavainten kalibrointia 8-400 newtonmetrin väliltä. Kalibrointi tapahtuu toimitiloissamme Tampereella, missä ovat asianmukaiset laitteet ja tilat juuri tätä työtä varten. Annamme suorittamastamme kalibroinnista aina todistuksen.

Machinerylla on käytössä laadunvarmistamiseen huolto-ohjelmisto Machina. Talletamme Machinaan asiakkaan kalibrointitodistukset, joten ne ovat aina helposti saatavissa ajasta ja paikasta riippumatta.

Lisätietoja numerosta 020 163 0470 tai kalibrointi [at] machinery [dot] fi (subject: Momenttiavainten%20kalibrointi)

Muita tuotteita samasta kategoriasta

Laadunvarmistus ja huoltopalvelut
Laadunvarmistus ja huoltopalvelut